Resa till Bora Bora
Drömmen om Söderhavet med lyxiga Bora Bora!

Söderhavsresan med Bora Bora

Söderhavsresan med Bora Bora med svensktalande guide är en resa med fokus på polynesisk kultur och natur. Vi besöker Nya Zeealands nordö, paradisiska Cooköarna och några av de vackra öarna i Franska Polynesien. Vi avslutar med lyxigt på Bora Bora. Vi upplever Nya Zeelands vackra subtropiska natur, gejsrar, vinodlingar och maorikultur. På Cooköarna lär vi oss om den polynesiska kulturen och har sköna dagar på stranden. Resan avslutas med ännu med söderhavsmiljö på Tahiti, Moorea och Bora Bora. Resan är innehållsrik men även tid på varje destination till att njuta av allt det vackra vi får uppleva.

Resan börjar med ett kort stopp i storstaden Singapore med en mix av alla sina kulturer. Resan går vidare till Nya Zeelands nordö. Vi besöker Waitomos grottor, Taupos vackra natur med förstklassiskt läge vid sjön och utsikt mot Tongariros National Park. Vi ser vattenfall, heta källor och gejsrar på väg mot Rotorua. Vi lär oss om maoriernas kultur och hör deras vackra sång för en kväll. Vi avslutar med Auckland och vinodlingar på ön Waiheke innan vi reser vidare över datumlinjen till Cooköarna.

Vi har både lata och fullspäckade dagar på Rarotonga. Vi vandrar, lagar polynesisk mat på stranden, är på kulturafton med vacker dans och sång. Detta blandas med en heldag till Aitutakis vackra lagun och lata dagar på den kritvita stranden.

Sista etappen är Franska Polynesien med öarna Tahiti, Moorea och Bora Bora. Här ingår bland annat halvdagstur till Tahitis inre, besök på marknad, ötur på den större ön Moorea, boende direkt på den kritvita stranden på Moorea och Bora Bora och givetvis polynesisk musik, dans och fler polynesiska upplevelser.

När vill du resa?

Preliminärt avresedatum och pris.

129 800 kr

25 okt 2024
19 nov 2024
Dag för dag
fre 25 okt

Dags för avfärd

Resan börjar med avresa mot Singapore från Köpenhamn, med anslutningar från Stockholm och Göteborg. Ombord på flyget serveras måltider och dryck. Underhållningssystemet ombord erbjuder i det flesta fall film, populära TV-serier, nyheter, spel, musikvideos m.m.

Mat (flyg) ingår.
lör 26 okt

Ankomst Singapore

Vi blir mötta av vår engelsktalande guide på flygplatsen efter att vi har passerat immigration och tull. Guiden är med oss under hela vistelsen i Singapore. På väg in till centrum och vårt hotell får vi en stadsrundtur på några timmar till dess att våra hotellrum är klara för check-in.

Vi får se Padang, Singapore Cricket Club, parlamentshuset och City Hall. Turen fortsätter längs Singapore River och The Merlion, platsen där det sägs att Singapore grundades. Före Chinatown hinner vi med ett besök i ett buddisttempel, färden går sedan vidare till orkidéträdgården och Little India innan en traditionell lunch.

Eftermiddagen är fri fram tills innan vi träffas i hotellobbyn och åker för att se en fascinerande ljud- och ljusshow på Gardens by the Bay. Därefter gemensam middag på hotellet.

Boende på Park Royal on Beach Road

 ().
Mat (flyg), lunch och middag ingår.
sön 27 okt

Singapore

Dagen är fri för eget förfogande. Shopping eller kanske vila och solbada vid hotellets poolområde. Vi har rummen till kl 18. En transferbuss hämtar oss ett par timmar flyget avgår på kvällen.

Frukost och mat (flyg) ingår.
mån 28 okt

Kia Ora Nya Zeeland

Vi landar under eftermiddagen och välkomnas av vår svensktalande guide till Nya Zeeland, Ao Teoaroa, ”Det långa molnets land” på maori språk. Vi sätter kurs söderut mot städerna Hamilton och Cambridge som ligger i ett bördigt jordbruksområde. Vi tar in på hotellet som ligger centralt vid en park i Cambridge. Vi äter gemensam middag på hotellet.

Boende på Hidden Lakes Hamilton

 (+).
Mat (flyg), lätt lunch och middag ingår.
tis 29 okt

Lysmaskgrottor

Efter en välbehövlig natts sömn beger vi oss till Hamilton med ca 120.000 invånare, där den vackra och kända trädgården Hamilton Gardens ligger. Vi besöker främst avdelningen Te Parapara som är Nya Zeelands första maoriträdgård. Det blir vårt första möte med maorikulturen som har sitt ursprung från Polynesien. Vi får bland annat lära oss av dem att maorierna som anlände till Nya Zeeland använde sina tropiska växter och odlade dem i det nya landets subtropiska miljö. Kronprinsessan Viktoria och prins Daniel besökte trädgården vid sitt besök i februari 2023.

Därefter fortsätter vi mot Waitomo Caves, som har ett enormt stort grottsystem. Vi beger oss in i en av dem, där en del av turen görs med båt. Vi kan se hur hela grottans tak glimrar av lysmaskar liksom stjärnor på en mörk himmel. Magiskt! Efter lunch fortsätter vi mot den lilla staden Taupo som ligger vackert beläget vid sjön Lake Taupo. Tvärs över sjön kan vi se bergen och nationalparken Tongariro. Middag på egen hand.

Boende på Hilton Taupo

 ().
Frukost och lunch ingår.
ons 30 okt

Taupo - Rotorua

Vi avnjuter en välsmakande frukost och därefter beger vi oss ut på en båtfärd på Lake Taupo. Vi ska besöka en av de större sevärdheterna i Taupo. I slutet av 1970-talet hade mästaren Matahi Whakataka-Brightwell precis avslutat sin 10-åriga utbildningsperiod hos maoriernas äldste. Han bestämde sig för att åka på en resa till sin mammas land. När han kom dit åkte han på en båttur till Mine Bay och lade märke till ett ovanligt utseende på några klippor och såg möjligheten att göra en klippristning. Ristningen han gjorde är 10 meter hög och det tog fyra somrar att avsluta.

Vi besöker även Huka Falls där 220000 liter vatten per sekund trycks igenom klippan i vild fart. På vägen mot Rotorua ser vi hur det pyser och bubblar från källor och geysrar längs med vägen. Här kan vi uppleva maorikultur, heta källor och puttrande gejsrar. Här puttrar och pyser det lite överallt i omgivningarna och det luktar rejält av svavel. Naturen i området är verkligen betagande med bergen söderut, gröna kullar, floder och sjöar som kantas av gräset toi-toi. Vi besöker Te Puia och får en guidning av området fyllt av sina heta källor och puttrande gyttjepooler. På kvällen bjuds det på maorisk hangi och haka i samma område.

Boende på Pullman Rotorua

 ().
Frukost och middag ingår.
tor 31 okt

Maorikultur och heta källor

Dagen börjar med ett besök till maoribyn Whakarewarewa, där invånare fortfarande bor och hur man använder naturliga geotermiska resurser för att laga mat, bada och värma sina hem som de har gjort i århundraden. Vi får lära oss om maoriernas seder och kultur och de geotermiska underverken i Whakarewarewa Geothermal Valley inklusive den världsberömda Pōhutu-gejsern. Besöket avslutas med en lunch med maoriinslag. Vi fortsätter till National Kiwi Hatchery, där vi ser och lär oss om kiwiuppfödning, ägginkubationssystem, kläckningstekniker och uppfödning av kiwikycklingar. Dagen avslutas med en liten vandring i Redwoodskogen bland de enorma träden som planterades 1901. Eftermiddagen och kvällen fri för egen tid. Kanske ett besök till det berömda Polynesian Spa lockar med ett varmt bad.

Frukost och middag ingår.
fre 1 nov

Lunch med hobbitar

Vi tar oss till Matamata där vi ska få möta filmmiljön i Sagan om Ringen i den lilla designade byn Hobbiton där ett stort Sagan om Ringenland är uppbyggt. Den ligger ett par mil norr om Rotorua. Även den som inte är insatt i Sagan om Ringentrilogin är Hobbiton ett trevligt besök. Man charmas av de runda husen med sina runda dörrar som finns överallt i kullarna. Tvättlinor med hobbitkläder, små skottkärror, trädgårdar och broar med en detaljrikedom som förskönar hela upplevelsen. Vi vandrar omkring i området och ser Bilbo Baggins lilla hobbithåla, och alla andra andra detaljer i byn. Vi avslutar besöket med en lunch och kanske en ingefärsöl till maten smakar.

Mätta och belåtna åker vi upp mot Nya Zeelands största stad och tillika största segelbåtshamnen i Oceanien. Vi gör en sightseeing med bussen in till Auckland och vårt hotell mitt i city.

Boende på Rydges Auckland City

 ().
Frukost och lunch ingår.
lör 2 nov

Auckland

Bussen hämtar oss efter frukost för ett besök till Auckland Museum. Vi får en kortare guidning om det mest väsentliga om Nya Zeelands och maoriernas historia. Efter besöket finns möjlighet att besöka Weta workshop om man vill fördjupa sig i filmen om Sagan om Ringen. Eftermiddag och kvällen fri för egna aktiviteter.

Frukost ingår.
sön 3 nov

Waiheke Island

Den sista dagen på Nya Zeeland beger vi oss med båten ut till Waiheke Island som ligger va 30 minuters båtresa från city. Med orörda stränder, viner i världsklass och fantastisk mat är det lätt att se varför Waiheke Island anses vara juvelen i Hauraki-buktens krona. Även om det bara är 35 minuter från Auckland, är det som en annan värld med sitt milda klimat. Här gör vi två besök på vingårdar där vi provar vin och på en av dem serveras vi en lunch. Vi får även lite tid till att strosa omkring i den lilla byn på ön. Vi är tillbaka i city efter en trevlig dag vid femtiden. Vi byter om och har en gemensam middag på en trivsam restaurang nere i hamnen.

Frukost, lunch och middag ingår.
mån 4 nov

Auckland - Rarotonga

Dagen startar tidigt eftersom vi ska med flyget till Cooköarna på morgonen. Transfer till flygplatsen och resan tar cirka 4 timmar innan vi når lilleputtlandet Cook Islands. Vi reser över datumlinjen så vi får uppleva den 5 november två gånger.

Frukost och mat (flyg) ingår.
sön 3 nov

Kia Orana Cooköarna

Kia Orana är hälningsorden när vi välkomnas vid avstigning av planet på ön Rarotonga, huvudö för Cooköarna. Vi möts av en av den tropiska vinden och Jack spelar på sin ukelele som han alltid gör vid alla ankomster. Vi får en väldoftande blomstergirland runt halsen och känner doften av tropisk frangipani. Känslan av att vi är i Söderhavet känns på riktigt, på en av de vackraste och mest välkomnande platser man kan tänka sig. Efter en kort transfer checkar vi in på hotellet i Titikaveka. Hotellet ligger perfekt vid en kritvit korallstrand.

Vi välkomnas med en gemensam middag på hotellet.

Boende på Moana Sands Beach Resort

 ().
Middag ingår.
mån 4 nov

Rarotonga örundtur

Dagen inleds med en örundtur runt hela ön. Det finns bara en väg på Rarotonga som går runt hela ön och den tar cirka 45 minuter att åka. Två busslinjer finns, en som går medsols och en som går motsols. Vilket håll vi åker på får vi se, men vi får en inledande information om ön och ett besök i Avarua som är öns lilla huvudstad. Vi avslutar med en lunch på Charlies Café som ligger vackert på stranden på sydsidan. Eftermiddag och kväll fria för egna upptäckter.

Frukost och lunch ingår.
tis 5 nov

Matlagning på stranden

Dagen bjuder på annorlunda upplevelse, vi ska få en lektion i att laga polynesisk mat ihop med en av Rarotongas tv-kändisar. Det blir givetvis något polynesiskt med många tropiska inslag av ingredienserna. Vad han ska laga blir en överraskning då det beror på vilka ingredienser som såg bra ut på marknaden på morgonen. Vi avnjuter vår lunch med tårna i sanden. Eftermiddagen är fri för egna upptäckter eller ett par timmar på stranden. Kajaker kan lånas gratis för en paddeltur ut mot revet.

Frukost och lunch ingår.
ons 6 nov

Världens vackraste lagun?

Höjdpunkt nummer ett är givetvis en flygresa till Aitutaki och besök till en av världens vackraste laguner. Vi startar på morgonen med en timmes flygtur norrut till ön Aitutaki. Vi tar oss ut på den blåskimrande lagunen och gör ankar vid One foot Island. Efter en tropisk lunchbuffe ombord så har vi flera timmar till sol, bad och upptäckter. Ta med passet om du vill ha en stämpel i ditt pass från One Foot Island. Resan tillbaka är fylld av ukelelemusik och sång. Vi flyger åter till Rarotonga och beundrar öarna från flygplanet.

Frukost och lunch ingår.
tor 7 nov

Vandring till öns inre

Idag väntar en aktiv dag med lättare vandring till öns mitt, där vi lär oss om olika växter och träd och vad de kan användas till i matlagning och tillagning av gamla mediciner. Därefter en välbehövlig lunch.

På kvällen bjuds vi på en Island Night med polynesiskmusik, dansuppvisning med vickande höfter och traditionell mat. Det blir en afton vi sent kommer att glömma.

Frukost, lunch och middag ingår.
fre 8 nov

Stranddag

Hela dagen ledig för att njuta av stranden eller göra egna upplevelser i det lilla tropiska paradiset. Avskedsmiddag på kvällen på en av öns bättre restauranger.

Frukost och middag ingår.
lör 9 nov

Ia Orana Tahiti

Vi tar farväl av den vackra strand som vi har bott på i nära en vecka och flyga vidare till nästa söderhavsparadis. Efter en kortare flygresa landar vi på Papeete international airport. Vi välkomnas till Franska Polynesien och dess huvudstad Papeete. Franska Polynesien består av massor med ögrupper och vi kommer att besöka tre öar i ögruppen Sällskapsöarna. Efter transfer till färjelägret inne i Papeete, tar vi färjan från Papeete över till Moorea, precis som många invånare gör som pendlar varje dag mellan öarna. Moorea betyder ”gul ödla” på tahitiska och kallas också för systerön Tahiti. Hotellet ligger en kort transfer från färjelägret. Vi checkar in på vårt förstklassiga hotell under sen eftermiddag och har tid att bekanta sig med hotellet, stranden och den ljuvliga miljön. Gemensam middag på hotellet. 

Boende på Hotel Sofitel Kia Ora Moorea Beach Resort

 (+).
Frukost och middag ingår.
sön 10 nov

Moorea örundtur

Moorea är verkligen en paradis ö som har det mesta, vackra vita stränder, turkosskimrande laguner och tropiska gröna skogar. Med formen av ett hjärta har ön unika konturer och i synnerhet två stora vikar: Opunohu Bay i väster och Cook’s Bay i öster. På en inledande tur runt ön upplever vi fantastiska vyer runt Cook Bay, Opunohu Bay och Belvedere. Vi stannar vid en ananasplantage, utsikten Belvedere där vi har fantastisk utsikt över vikarna och en arkeologisk plats där guiden berättar mer om polynesiska legender. Eftermiddagen ledig.

Frukost ingår.
mån 11 nov

Ledig dag på stranden

Helledig dag för att vara på stranden, snorkla och kanske ta en kajaktur eller extratur. Under dessa dag kan några olika tilläggsaktiviteter bokas mot avgift.

Frukost ingår.
tis 12 nov

Till Bora Bora

Strax efter frukost tar vi oss till den närliggande lilla flygplatsen. En kort flygresa bort ligger den omtalade ön Bora Bora. Under flygturen ser vi många av Sällskapsöarnas olika ögrupper. De lyser som smaragder i det blåa havet från luften. Flygplatsen på BoraBora ligger på en egen liten ö och därifrån tar vi båten över till vårt lyxiga resort ute på sin egna ö. Vi checkar in och har resten av dagen till att utforska ”vår” ö. På kvällen gemensam middag.

 • Boende på Le Bora Bora by Pearl Resorts
 ().
Frukost och middag ingår.
ons 13 nov

Paradiset Bora Bora

Ledig dag. Koppla av och njut av stranden, vad hotellet har att erbjuda och de vackra omgivningarna. Tilläggsaktiviteter erbjuds mot avgift.

Frukost och middag ingår.
tor 14 nov

Åter till Tahiti

Vi tar farväl av vårt nyfunna lilla paradis. Transfer och flyg tidigt på förmiddagen till Papeete. Transfer in till vårt hotell i vid stranden i Papeete. Vi får bekanta oss med de viktigaste sevärdheterna under vår transfer till hotellet som ligger i prunkande grönska vid en svart sandstrand. Eftermiddagen ledig. På kvällen gemensam avskedsmiddag med polynesisk show.

Boende på Le Tahiti by Pearl Resorts

 ().
Frukost och midddag ingår.
fre 15 nov

Rundtur på grönskande Tahiti

Efter frukost får vi uppleva en del av det som huvudön Tahiti har att erbjuda, det är här merparten av befolkningen bor. En halvdags utfärd längs med kusten, genom samhällen, stopp vid vattenfall, heliga platser och vackra stränder(svart sand). Möjlighet att hoppa av i centrum, där man kan bl a kan besöka marknaden. Gratis shuttle bussar går från hotellet till city med retur efter tidsbestämd tidtabell. Kanske ett sista dopp i havet innan hemresan. Kvällen ledig.

Frukost
lör 16 nov

Tahiti - Auckland

Tidig morgon och enklare frukost, då vi ska påbörja vår resa från Söderhavet. Vi tar vi farväl av Tahiti och Polynesien och flyger mot Auckland på Nya Zeeland. Nu förlorar vi den tid vi vann på utresan. Vi landar i Auckland nästa dag.

Frukost och mat (flyg) ingår.
sön 17 nov

Shopping i Auckland

Vi landar en dag senare. Transfer till Auckland City till samma hotell som vi bodde på vid vårt förra besök. Ledig tid och middag på egen hand.

Boende på Rydges Auckland City

 ().
Mat (flyg) ingår.
mån 18 nov

Avresa Auckland - Singapore

Resan hemåt börjar med transfer till flygplatsen vid lunchtid. Vi flyger till Singapore på eftermiddagen. Byte av plan och några timmar för att röra på benen innan vi lyfter för den sista biten hem.

Frukost och mat (flyg) ingår.
tis 19 nov

Hemkomst

Vi landar i Köpenhamn på morgonen. En del av oss fortsätter till Göteborg och Stockholm. Vi har under denna resa samlat mängder av upplevelser och intryck.

Mat (flyg) ingår.

Prisdetaljer

Priset inkluderar

 • Flyg Köpenhamn - Singapore- Auckland- Rarotonga - Papeete t/r.
 • Samtliga flygskatter (ca 2580 kr/person) dessa kan ändras.
 • Inrikes flyg i Franska Polynesien.
 • Gruppresa i Singapore, Nya Zeeland, Cooköarna och Franska Polynesien.
 • Engelsktalande guide i Singapore.
 • Svensktalande guide i Nya Zeeland, Cooköarna och Franska Polynesien.
 • 1 natt i Singapore på Oasia Downtown med frukost.
 • Halvdags rundtur i Singapore med lunch.
 • 1 natt i Hamilton på Hidden Lake Hotel med frukost.
 • 1 natt i Taupo på Hilton Taupo med frukost.
 • 2 nätter i Rotorua på Pullman Hotel Rotorua med frukost.
 • 3 nätter i Auckland på Holiday Inn Express City Centre Auckand med frukost.
 • 6 nätter på Rarotonga på Sunset Resort med tropisk/kontinental frukost.
 • 2 nätter i Papeete på Le Tahiti by Pearl Resorts med frukost.
 • 3 nätter på Moorea på Kia Ora Moora Beach Resort med frukost.
 • 2 nätter på Bora Bora på Hotel Le Bora Bora by Pearl Resorts med frukost.
 • Besök på Hamilton Gardens i Hamilton.
 • Tur i Waitomo Caves i Waitomo.
 • Kryssning på Lake Taupo i Taupo.
 • Besök på Te Puia med maoriuppträdande med middag.
 • Besök på Whakarewarewa, National Kiwi House och Redwoodskogen i Rotorua.
 • Besök med lunch på filminspelningsplatsen Hobbiton i Matamata.
 • Heldag till Waiheke Island med vinprovning och lunch.
 • Rundtur i Auckland och besök på Auckland War Memorial Museum.
 • Örundtur på Rarotonga.
 • Matlagning med kock på stranden.
 • Heldag till Aitutaki med flyg, kryssning och lunch.
 • Vandring på Rarotonga och "Polynesisk Island night" med middag.
 • Circle Island Tour Moorea.
 • Halvdags rundtur på Tahiti.
 • Övriga måltider enligt program.
 • Väskservice på hotellen.
 • Totalt ingår 40 måltider: 20 frukost, 8 lunch, 12 middag ( förutom flygmåltider).

I priset ingår inte

 • Tillägg för resa från Stockholm och Göteborg 1700 kr.
 • Visum (ETA) till Nya Zeeland på 17 NZD och Turistskatt (IVL) Nya Zeeland 35 NZD.
 • Flygtillägg för premium economy eller business klass, pris på förfrågan.
 • Dryck.
 • Dricks till guide och chaufför.
 • Enkelrumstillägg 35 000 kr.
 • Eventuellt tillägg för overwater bungalow på Bora Bora, pris från SEK 2400 per person per natt om del i dubbelrum. Tillägg avser första kategorin av over/water bungalow.
 • Tillval middag Moorea Beach Café 3 rätters (inkl transfers från 17.00) 925 kr.
 • Extra aktivitet på Moorea, Vandring till vattenfall 990 kr.
 • Extra aktivitet på Moorea, Tiki Village med lunch 1000 kr.
 • Extra aktivitet på Moorea, Segling i solnedgång 1150 kr.
 • Extra aktivitet på Bora Bora, halvdag hajar, rockor och snorkling 1100 kr.
 • Eventuellt tilläggsarrangemang efter rundresan.

Anmälan

En anmälningsavgift på 3 000 kr per person betalas i samband med anmälan. Resan kan bli fullbokad snabbt och vi förbehåller oss att då inte acceptera några vidare anmälningar.

Minimum 14 personer, maximum 24 personer. Med reservation för ändringar i pris och program.

Karta

Vissa avgångar kan ha andra boende eller andra avvikelser än vad som visas på kartan.

Tillval

Res tryggt med oss

Genom att boka resa och hotell som ett paket hos en svensk arrangör täcks ni av den svenska resegarantilagen. Lagen gäller som ett minimiskydd om något händer med din resa och gäller endast den del av resan som är bokad via arrangören. Det ni bokar på egen hand eller via en utländsk arrangör täcks inte av resegarantilagen.

Söderhavsresor är medlemmar av SRF (Sveriges Resebyråförening) och har lämnat fullständiga garantier till Kammarkollegiet. Detta är en trygghet för er som resenärer att veta att vi som arrangör utför ett seriöst arbete helt enligt gällande lagar och regler. Kännetecken för en resebyråmedlem i SRF är bland annat att personalen är kompetent och erfaren och att företaget bedrivs på ett representativt sätt.

Något du undrar? Fråga mig!

Helén

Resespecialist

Resans längd:
26 dagar
Pris:
129 800 kr

per person

I resan ingår
 • Flyg
 • Boende
 • Guide
 • Måltider
 • Upplevelser
Skicka bokningsförfrågan

Liknande resor

En riktig "once in a lifetime"-resa

Nya Zeelandsresan

På denna omfattande rundresa till Nya Zeeland upplever vi både Nord- och Sydön. Majestätiska fjordar, glaciärområden, vingårdar, valsafari, maoriafton och Hobbiton står på det välfyllda programmet. Samtidigt finns det tid för egna upptäckter och möten med de vänliga Nya Zeeländarna. Vår svensktalande guide vägleder och guidar oss i detta mycket spännande land och är väl insatt i landets kultur och traditioner.

Antal dagar:

22 dagar

Pris från:

84 800 kr

Kombinera Australien och Nya Zeeland!

Stora Down Under

Kombinera Australiens Pärlor och Nya Zeelandsresan som blir Stora Down Under! Resan börjar med Australien och när den slutar i Cairns fortsätter vi direkt till Queenstown på Nya Zeeland där vi påbörjar Nya Zeelandsresan. På en och samma resa kan ni uppleva både Australien och Nya Zeeland med svensktalande guide.

Antal dagar:

42 dagar

Pris från:

158 500 kr