Fiska black marlin & golden trevally på fluga!

Sand flatsfiske i Australien

Hervey Bay ligger väster om Fraser Island som är en del av Unescos världsarv och världens största sandö. Hervey Bay kallas även för världens valhuvudstad på grund av områdets stora migrationer av knölvalar. Bland flugfiskare har Hervey Bay blivit mycket känt på grund av den stora mängd med unga black marlin som vandrar längs Fraser Islands kust varje år i oktober – februari. På sin resa måste de passera undervattenshinder för att ta sig vidare norrut. Det är då som de här längs Fraser Islands kustlinje tar sig in på de grunda sand flatsen, vilket skapar ett fantastiskt visuellt och spännande fiske att på nära håll få chans till en flugfångad marlin. Storleken på dessa fiskar som tar sig in på flatsen är runt 20-50 kg och i kombination med det grunda vattnet gör platsen helt unik i världen för en flugfiskare.

Men Hervey Bay har mycket mer att erbjuda än bara marlinfiske. Golden trevally står också högt på önskelistan bland många flugfiskare. Denna urstarka art tar sig in på flatsen i november – mars. Snittvikten för dessa goldies här ligger runt 6 – 8 kg och kan enkelt få din rulle att fullkomligt skrika när den drar 150 meter backing i en rusning!

Ett annat trevligt fiske här runt Hervey Bay är fisket efter longtail tuna som sker ute på djupare och öppet vatten. Fåglarna ger en bra indikation till de stora stimmen där det är vanligt med longtail tuna på runt 10kg. Bästa tiden för longtail är september – november och februari – april.

Andra vanligt förekommande arter i detta fiskeeldorado är bland anat cobia, flathead, snapper, thredfin salmon och queenfish.

Sammanfattning
Resans längd:
12 dagar
Pris från:
43 600 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi har räknat på flyg i ekonomiklass från Skandinavien, samtliga flygskatter, fiskeguide i 5 heldagar i Hervey Bay, och boende i del i dubbelrum på boende av mellanklasstandard i 9 nätter.
Reseförslag

G’day – välkommen till Australien!

Ni anländer med flyg till Brisbane och vilar ut en natt innan ni nästa dag fortsätter med en kort flygning upp till Hervey Bay där ni bor 500 meter från stranden.

Söderhavsresors lokala samarbetspartner och tillika fiskeguide tar hand om er under 5 dagar och förhoppningsvis gör verklighet av era fiskedrömmar. Utav alla era dagar i Hervey Bay väljer ni själva vilka dagar ni vill fiska. Dvs. skulle det vara för dåligt väder en dag så kan ni skjuta upp fisket till tex. dagen efter.

Hervey Bay

Med 9 dagar på plats för er i Hervey Bay ger det er tid att både detaljplanera fisket men även utrymme för andra aktiviteter. Kanske en jeepsafari på Fraser Island kan locka eller vad sägs om en dag på Lady Elliot Island för att utforska Stora Barriärrevet under vattenytan.

Fiskeminnen för livet

Denna resa kan skräddarsys enligt era önskemål. Kanske vill du förlänga med fler fiskedagar eller kombinera med Barramundi fiske lite högre upp i Queensland. Vi kan skräddarsy resan så att den helt anpassas efter era fiskedrömmar. Hör med oss på Söderhavsresor så berättar vi mer.

Vi ser till att skapa fiskeminnen och upplevelser i Australien som ni alltid kommer att behålla!

Prisdetaljer

Reseförslaget ovan är till för att inspirera. Priset är baserat på del i dubbelrum på mellanklassboende, 5 guidade fiskedagar i Hervey Bay, samt internationella flyg och inrikesflyg. Alla delar av resan är anpassningsbara efter önskemål och går att förändra, förlänga eller förkorta. Priserna kan ändras beroende på säsong. Prata med din resespecialist för fler tips och få ett skräddarsytt förslag.

  • Flyg t/r från Skandinavien till Brisbane.
  • Samtliga flygskatter, dessa kan ändras.
  • Inrikesflyg t/r Brisbane – Hervey Bay.
  • Guidat fiske i 5 heldagar i Hervey Bay.
  • 1 övernattning i Brisbane.
  • 8 övernattningar i Hervey Bay.
  • Komplett följebrev med information och tips.

Res tryggt med oss

Genom att boka resa och hotell som ett paket hos en svensk arrangör täcks ni av den svenska resegarantilagen. Lagen gäller som ett minimiskydd om något händer med din resa och gäller endast den del av resan som är bokad via arrangören. Det ni bokar på egen hand eller via en utländsk arrangör täcks inte av resegarantilagen.

Söderhavsresor är medlemmar av SRF (Sveriges Resebyråförening) och har lämnat fullständiga garantier till Kammarkollegiet. Detta är en trygghet för er som resenärer att veta att vi som arrangör utför ett seriöst arbete helt enligt gällande lagar och regler. Kännetecken för en resebyråmedlem i SRF är bland annat att personalen är kompetent och erfaren och att företaget bedrivs på ett representativt sätt.

Något du undrar? Fråga mig!

Nicolas

Resespecialist & fiskeexpert

Resans längd:
12 dagar
Pris från:
43 600 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi har räknat på flyg i ekonomiklass från Skandinavien, samtliga flygskatter, fiskeguide i 5 heldagar i Hervey Bay, och boende i del i dubbelrum på boende av mellanklasstandard i 9 nätter.

Liknande resor

Fiske vid Unescos världsarv!

Fiskeresa till Ningaloo Reef

En fiskeresa med mångfald av tropiska fiskarter i västra Australien.

Antal dagar:

14 dagar

Pris från:

57 200 kr

Nya sidor av Australien

Australiens vilda västkust

Stora avstånd och stora upplevelser längs Australiens vilda och lite mer okända västkust.

Antal dagar:

21 dagar

Pris från:

58 900 kr

Sol, bad och storstad

Sydney, Stora barriärrevet och regnskogen

Upplev kontrasterna med den vackra storstaden Sydney, bo på en tropisk ö med utmärkt snorkling och bad och upplev jordens äldsta regnskog på nära håll.

Antal dagar:

18 dagar

Pris från:

35 900 kr