Australiens vilda västkust
Nya sidor av Australien

Australiens vilda västkust

Detta är resan för er som redan har varit i Australien men nu vill uppleva något nytt. På den mindre kända men väl så intressanta västkusten händer det alltid nått nytt i upplevelseväg. Kontrasterna är slående med underbara surfingstränder, färgsprakande vårblommor, oändlig terräng, dramatiska kuststräckor och färgstarka korallrev. Det är heller ingen risk för trängsel i Western Australia, ytorna i Australiens största delstat är enorma.

Sammanfattning
Resans längd:
21 dagar
Pris från:
58 900 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi har räknat på flyg i ekonomiklass, samtliga flygskatter, del i dubbelrum på boenden av förstaklass i 6 nätter utan frukost, husbil i 13 nätter och en utflykt i Broome.
Reseförslag

Resan börjar i Broome

Vi föreslår att ni börjar resan med några avkopplande dagar vid stranden i Cable Beach, strax utanför den gamla pärlfiskarstaden Broome. Staden har en tropisk charm och ett skönt vinterklimat. Cable Beach är 22 km lång med vit sand, turkosblått vatten, snäckskal, parasoll och surfingbrädor. I den räfflade havsbottnen skapar molnfria nätter och månskenets reflexer illusionen av en gyllene trappa, ”Staircase to the Moon”, som når ända upp till månen.

Aboriginer

Från Broome gör ni en dagsutflykt med guide genom ödemarker, röda raviner och små isolerade aboriginska samhällen till Cape Leveque. Ni får en inblick i pärlfiskeindustrin och ni hinner med ett bad i det varma tropiska havet.

Friheten med husbil

Nu är det dags att hämta ut er husbil. Ett bekvämt sätt att uppleva Australien med fullförsäkring och självriskeliminering, dusch och toalett. Efter en grundlig introduktion av fordonet med alla finesser kan äventyret i Australien börja. Det är stora avstånd och viktigt att ni noggrant planerar rutten och se till att ni har både vatten och bensin.

Korallrev och röda hjärtat

Under husbilsresan kommer ni att vilja göra stopp i det röda hjärtat av Pilbara-regionen i nationalparken Karijini, känd för sina spektakulära berg, raviner och floder.

Exmouth och Coral Bay är inkörsporten till Ningaloo Reef där man kan vada ut till korallrevet, snorkla med Manta Rays eller under säsong se de magnifika valhajarna. Ni kommer även att stanna i Monkey Mia, känd för delfiner och den mest perfekta av sandstränder.

Husbilsresan från Broome till Perth tar ca 12 dagar, men om ni har tid är det inte fel att förlänga resan några dagar för att ytterligare addera minnesvärda upplevelser.

Perth

Resan avslutas med några nätter i kuststaden Perth. Staden är vackert belägen vid Swan River, känd för de sällsynta svarta svanarna med röda näbbar. Ni har tid att utforska den trevliga metropolen och hinner med att göra en utflykt till den mysiga lilla hamnstaden Fremantle och någon av de härliga surfingstränder som Perth är vida känt för. Nu har ni fått utforska Australiens vilda västkust, ett riktigt äventyr som få kan stoltsera med!

Prisdetaljer

Reseförslaget ovan är till för att inspirera. Det är beräknat på internationella flyg med avresa från Skandinavien, samtliga flygskatter, boende av förstaklass i 6 nätter varav 3 nätter i Perth utan frukost, 3 nätteri Cable Beach utan frukost, Broome, heldagsutflykt till Cape Leveque, 13 nätter i husbil för 2 personer med helförsäkring, självriskeliminering, dusch och toalett. Komplett följebrev med information och tips, 24 timmars assistans i Australien ingår. Obs! AUD 1100 tillkommer i envägshyra. Ett tips! Denna resa kan även göras med hyrbil och hotell eller som tur med guide. Prata med din resespecialist för fler tips och få ett skräddarsytt förslag.

  • Flyg t/r från Skandinavien till Perth.
  • Inrikesflyg Perth - Broome.
  • Samtliga flygskatter, dessa kan ändras.
  • 3 övernattningar i Broome, Cable Beach.
  • Heldagsutflykt till Cape Leveque.
  • 14 dagar / 13 nätter i husbil mellan Broome och Perth.
  • 3 övernattningar i Perth.
  • Komplett följebrev med information och tips.

Res tryggt med oss

Genom att boka resa och hotell som ett paket hos en svensk arrangör täcks ni av den svenska resegarantilagen. Lagen gäller som ett minimiskydd om något händer med din resa och gäller endast den del av resan som är bokad via arrangören. Det ni bokar på egen hand eller via en utländsk arrangör täcks inte av resegarantilagen.

Söderhavsresor är medlemmar av SRF (Sveriges Resebyråförening) och har lämnat fullständiga garantier till Kammarkollegiet. Detta är en trygghet för er som resenärer att veta att vi som arrangör utför ett seriöst arbete helt enligt gällande lagar och regler. Kännetecken för en resebyråmedlem i SRF är bland annat att personalen är kompetent och erfaren och att företaget bedrivs på ett representativt sätt.

Något du undrar? Fråga mig!

Nicolas

Resespecialist

Resans längd:
21 dagar
Pris från:
58 900 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi har räknat på flyg i ekonomiklass, samtliga flygskatter, del i dubbelrum på boenden av förstaklass i 6 nätter utan frukost, husbil i 13 nätter och en utflykt i Broome.

Liknande resor

Upplev Australiens sydkust

Från Sydney till Adelaide

Den magnifika kuststräckan mellan Sydney, Melbourne och Adelaide är en av Australiens mest dramatiska och natursköna körsjälvupplevelser.

Antal dagar:

21 dagar

Pris från:

43 300 kr

Fiske vid Unescos världsarv!

Fiskeresa till Ningaloo Reef

En fiskeresa med mångfald av tropiska fiskarter i västra Australien.

Antal dagar:

14 dagar

Pris från:

57 200 kr

Lyxiga upplevelser i Australien

Australien med guldkant

En guldkantsresa till Australiens ikoner med femstjärniga boenden, högklassiga utfärder och unika upplevelser.

Antal dagar:

18 dagar

Pris från:

72 600 kr