Australiens höjdpunkter Ayers Rock
Alla ikoner på samma resa

Australiens höjdpunkter

Detta är ett reseförslag för er som besöker Australien för första gången. Här får ni ett smakprov på alla de unika sevärdheter och upplevelser som den här kontinenten erbjuder. På den här resan kombinerar ni de tre världsberömda ikonerna Ayers Rock i Red Center, Operahuset i Sydney och världens största korallrev, Stora barriärrevet. Som pricken över i får ni se koalor och kängurur i sitt vilda tillstånd ute i naturen. Avstånden är visserligen stora men med rätt planering kan ni i lugn och ro göra allt ni drömt om i Australien, och lite till, under tre oförglömliga veckor.

Reseförslag

Resan startar i Sydney

Vi föreslår att ni börjar med några inledande dagar i Sydney, huvudstad i delstaten New South Wales. Australiens största stad är berömd för sin skönhet, som beror på att staden, med alla sina vikar och stränder, ligger kring den stora naturliga hamnen, Sydney Harbour. Sydney kan erbjuda det mesta! Storstadspuls, härliga stränder, uteliv, kultur och sevärdheter i det oändliga.

Port Douglas och Stora barriärrevet

Efter några händelserika dagar i Sydney reser ni till tropiska Queensland som blivit lika berömt för den uråldriga regnskogen som för Stora barriärrevet. Er bas de kommande dagarna är den idylliska badorten Port Douglas, en timme norr om Cairns. Förutom det trevliga lilla samhället med stort utbud av affärer och restauranger är Port Douglas stolthet den långa vackra sandstranden, Four Mile Beach, där kokospalmerna växer på rad. En kryssning ut till världens längsta rev är några av höjdpunkterna som ingår på denna resa till Australien.

Otroliga Ayers Rock

Från tropikerna flyger ni till Ayers Rock eller Uluru som den också kallas. Den här magiska monoliten ligger i öknen nästan mitt i den australiensiska kontinenten. Utöver enastående natur finns dessutom ursprungsbefolkningens Anangus fascinerande kultur och historia närvarande.

Vi rekommenderar en eftermiddagstur för att utforska de mystiska klippformationerna, Kata Tjuta. Efter en kort vandring till utsiktsplatån har ni direktkontakt med den karga ökenmiljön. Från utsiktsplatsen uppenbarar sig en enastående panoramautsikt. Soluppgången vid Uluru är en närmast magisk upplevelse. När solen når över horisonten i den becksvarta natten exploderar himlen i ett lysande brandgult sken och Uluru brinner i gryningsljuset. Den här mytomspunna platsen omges av en mystik som är lätt att ta in, men svår att glömma.

Med matintresse i Melbourne

Den välkomnade staden Melbourne väntar som sista stopp på resan. Melbourne, huvudstad i delstaten Victoria, är Australiens näst största stad och har mycket att erbjuda sina besökare. Förutom massor av restauranger, butiker och konsthallar kan man även lämna storstaden för att se sig runt i omgivningarna. En dagstur för att uppleva Australiens Great Ocean Road ingår. På denna guidade heldagstur erbjuds hisnande sevärdheter av långa sandstränder och dramatiska klippor.

Detta reseförslag kan justeras precis som du vill. No worries, som australiensarna själv skulle sagt.

Prisdetaljer

Reseförslaget ovan är till för att inspirera. Priset är beräknat på internationella flyg med avresa från Skandinavien och inrikesflyg Sydney-Cairns-Ayers Rock-Melbourne i ekonomiklass, mellanklassboende på hotell 6 nätter och lägenhetshotell i Sydney och Port Douglas i 8 nätter. Även transfers i Port Douglas, utflykt till Blue Mountains, 1 kryssning till Stora barriärrevet, 2 halvdagsutflykter vid Ayers Rock samt en heldagsutflykt i till Great Ocean Road och Twelve Apostles i Melbourne ingår. Likaså ett komplett följebrev med information och tips, samt 24 timmars assistans i Australien. Alla delar av resan går att förändra efter önskemål. Priserna kan ändras beroende på säsong. Prata med din resespecialist för fler tips och få ett skräddarsytt förslag anpassat för just din resa.

 • Flyg t/r från Skandinavien till Australien.
 • Inrikesflyg Sydney - Cairns - Ayers Rock - Melbourne.
 • Samtliga flygskatter, dessa kan ändras.
 • 4 övernattningar i Sydney.
 • Heldagsutflykt till Blue Mountains inkl. lunch.
 • Flygplatstransfer Cairns - Port Douglas t/r.
 • 4 övernattningar i Port Douglas.
 • Dagskryssning med katamaran till Stora barriärrevet.
 • 2 övernattningar i Ayers Rock.
 • Halvdagsutflykt till Uluru.
 • Halvdagsutflykt till Kata Tjuta.
 • 4 övernattningar i Melbourne.
 • Heldagsutflykt till Great Ocean Road & Twelve Apostles.

Res tryggt med oss

Genom att boka resa och hotell som ett paket hos en svensk arrangör täcks ni av den svenska resegarantilagen. Lagen gäller som ett minimiskydd om något händer med din resa och gäller endast den del av resan som är bokad via arrangören. Det ni bokar på egen hand eller via en utländsk arrangör täcks inte av resegarantilagen.

Söderhavsresor är medlemmar av SRF (Sveriges Resebyråförening) och har lämnat fullständiga garantier till Kammarkollegiet. Detta är en trygghet för er som resenärer att veta att vi som arrangör utför ett seriöst arbete helt enligt gällande lagar och regler. Kännetecken för en resebyråmedlem i SRF är bland annat att personalen är kompetent och erfaren och att företaget bedrivs på ett representativt sätt.

Något du undrar? Fråga mig!

Nicolas

Resespecialist

Resans längd:
17 dagar
Pris från:
50 400 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi har räknat på flyg i ekonomiklass, samtliga flygskatter, del i dubbelrum/lägenhet på boenden i mellanklass i 14 nätter, transfer och några utflykter till de mest kända sevärdheterna.

Liknande resor

Upplevelser längs Australiens östkust

Prisvärda Australien

Ett mycket prisvärt reseförslag som innehåller de höjdpunkter som måste prickas av vid en resa till Australien.

Antal dagar:

15 dagar

Pris från:

29 900 kr

Fiska black marlin & golden trevally på fluga!

Sand flatsfiske i Australien

Denna fiskeresan till Australien ger en unik chans till flugfångad marlin från sand flats!

Antal dagar:

12 dagar

Pris från:

43 600 kr

Upplev Australiens sydkust

Från Sydney till Adelaide

Den magnifika kuststräckan mellan Sydney, Melbourne och Adelaide är en av Australiens mest dramatiska och natursköna körsjälvupplevelser.

Antal dagar:

21 dagar

Pris från:

43 300 kr