Helén har levt med resande och upptäckande av andra platser i nästa hela sitt liv. Hon är nära att ha besökt 100 länder i hela världen. Campingsemestrar som liten i Norden, tågluff och öluff i Europa, backpacking i yngre år och sedan andra äventyr och vandringar i övriga världen. Helén har arbetat i resebranschen i större delen av sitt liv, som guide och därefter som resesäljare. Hon är Certifierad Aussie Specialist, Certifierad 100% Pure New Zealand Specialist och Certifierad South Pacific Specialist.

Helén har arbetat många år på Söderhavsresor, där hon får möjligheten att både sälja, producera och besöka sina favoritresmål. Helén anser sig lyckligt lottad och stortrivs!

Resmål som står mig nära är Australien som har allt, mäktig och annorlunda natur, fantastiska ständer, storstäder och mindre mysiga samhällen. Mina favoriter i Australien är många, Sydney, Kangaroo Island med sitt djurliv, Adelaides vinområden, Perth med omnejd och säregna Kakadu National Park.

Nya Zeeland är min stora favorit som jag har besökt många, många gånger under årens lopp. Nelson och norra delen av Sydön, natursköna Northland och lilla pittoreska Russell är favoriter på Nya Zeeland. ”Off the beaten track-platser som Golden Bay och East Cape, vandringar och båtturer i Marlborough Sounds och så givetvis Coromandel. Det bästa sättet för att upptäcka Nya Zeeland är med bil och boende på B&B då man möter så många trevliga människor.

Till sist Söderhavet! Alla små önationer har sin prägel och här finns så otroligt mycket vänlighet, natur och annorlunda kultur att uppleva. Det går inte att jämföra med något annat för det är verkligen drömmen om Söderhavet. Att uppleva vänligheten på Fiji, småskaligheten på Cooköarna, naturen och traditionernas närvaro på Samoa och Tahiti som har det mesta, skärgård, lyxresorts, små mindre pensions, mycket att upptäcka under vattenytan och den mest förtrollande natur man kan tänka sig visa att alla öar är olika. Kom ihåg att man åker till Söderhavet för att uppleva allt det ”vackra ” i natur, stränder, kultur och människor! Det finns inget annat liknande på vår jord.

/Helén

Resor till Heléns favoritdestinationer

Ett urval av våra resor till Heléns favoritdestinationer.

Liknande inlägg

Senaste inläggen