Stränder på Cooköarna
Upptäck ett litet paradis

Cooköarnas gyllene stränder

Låt drömmen om Söderhavet gå i uppfyllelse och upptäck Cooköarna! Mitt i Stilla havet ligger dessa underbara öar som bjuder besökaren på avkoppling, vackra sandstränder och vänlig lokalbefolkning. Här handlar allt om att ta vara på dagen och leva i nuet. Mobiltelefon och tider att passa gör sig icke besvär.

Reseförslag

Ta dagen som den kommer på Rarotonga

Detta reseförslag börjar på Rarotonga som är huvudön. Här bor ni på ett mysigt boende på öns östra sida, vid vackra Muri Beach. Utanför stranden väntar en underbar lagun på att bli upptäckt. Alla boenden på ön är småskaliga och strandnära och det är enkelt att ta sig runt med lokalbuss, cykel eller vespa.

På Rarotonga tar ni dagen som den kommer. Kanske äter ni en god picknick på en öde strand, snorklar i den kristallklara lagunen eller besöker marknaden i Avarua. En vandringstur till Rarotongas inre tillsammans med en naturguide är en spännande upplevelse som rekommenderas. Vill ni komma nära lokalbefolkningen och deras matkultur så kan vi boka en spännande tur där ni besöker privata hem för en avsmakningsmeny à la Cooköarna. Förutom god mat bjuds ni på historier, myter och legender om Cooköarna.

Aitutaki, en pärla i Söderhavet

När ni badat på alla stränder och upplevt det mesta på Rarotonga tar ni flyget till Aitutaki. Detta är en av Söderhavets vackraste laguner som skimrar i alla tänkbara blå och turkosa nyanser. Stränderna är bländande vita och ni bor i en enklare bungalow vid stranden på solnedgångssidan. På Aitutaki är tempot om möjligt ännu mer avslappnat än på Rarotonga. Med rasslande palmer i den ljumma brisen är detta så nära paradiset man kan komma. Att sitta utanför er bungalow på kvällen och lyssna på havets sakta brus och se stjärnorna glimma är en otrolig upplevelse. En av dagarna gör ni en lagunkryssning till de yttre öarna som blir en av höjdpunkterna på resan.

Prisdetaljer

Reseförslaget ovan är till för att inspirera. Det är beräknat på internationella flyg i ekonomiklassklass med avresa från Köpenhamn, samtliga flygskatter, 7 nätter med frukost på boende av mellanklasstandard på Rarotonga, 5 nätter med frukost på boende av mellanklasstandard på Aitutaki, välkomstservice på Cooköarna och alla transfers samt lagunkryssning med lunch till One Foot Island på Aitutaki. Komplett följebrev med information och tips. 24 timmars assistans på Cooköarna. Ett tips: prata med din resespecialist om fler tips och få ett skräddarsytt förslag. Resan går att förlänga med det antal dagar som önskas. Avresa från Stockholm/Göteborg mot tillägg.

Res tryggt med oss

Genom att boka resa och hotell som ett paket hos en svensk arrangör täcks ni av den svenska resegarantilagen. Lagen gäller som ett minimiskydd om något händer med din resa och gäller endast den del av resan som är bokad via arrangören. Det ni bokar på egen hand eller via en utländsk arrangör täcks inte av resegarantilagen.

Söderhavsresor är medlemmar av SRF (Sveriges Resebyråförening) och har lämnat fullständiga garantier till Kammarkollegiet. Detta är en trygghet för er som resenärer att veta att vi som arrangör utför ett seriöst arbete helt enligt gällande lagar och regler. Kännetecken för en resebyråmedlem i SRF är bland annat att personalen är kompetent och erfaren och att företaget bedrivs på ett representativt sätt.

Något du undrar? Fråga mig!

Nicolas

Resespecialist

Resans längd:
16 dagar
Pris från:
42 500 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi har räknat på flyg i ekonomiklass från Köpenhamn, samtliga flygskatter, boende i del i dubbelrum av mellanklasstandard i 12 nätter med frukost, alla transfers och lagunkryssning med lunch till One Foot Island på Aitutaki.

Liknande resor

Avkoppling och upplevelser

Cooköarna med guldkant

En Söderhavsdröm på vänliga och avkopplande Cooköarna. Den vita stranden och turkosa lagunen väntar utanför ert lyxiga och romantiska boende.

Antal dagar:

16 dagar

Pris från:

75 500 kr

Världsmetropol, natursköna landskap och tropisk värme

Singapore, Nya Zeeland och Cooköarna

Ge er ut på ett riktigt reseäventyr med en härlig blandning av sevärdheter, underbar mat, spännande kultur och mycket söderhavskänsla på vår resa Singapore, Nya Zeeland och Cooköarna.

Antal dagar:

20 dagar

Pris från:

59 700 kr

Flugfiskarens drömresa i Söderhavet

Tropisk fiskeresa till Aitutaki

Fiskeresan till Cooköarna med enastående tropiskt fiske efter bonefish och giant trevally i världsklass. Med boende intill lagunen och lokal fiskeguide i 7 dagar blir resan en oförglömlig upplevelse.

Antal dagar:

13 dagar

Pris från:

52 800 kr