Resor med husbil Nordön Nya Zeeland
Upptäckarglädje i husbil

I husbil på Nordön

Upplev några av Nya Zeelands vackraste vyer och landets spännande historia. Med husbil är ni flexibla att resa i den takt ni vill och möjlighet finns att stanna på de campingplatser som faller er i smaken. Nya Zeeland är ett idealiskt land för husbilssemester då det finns gott om campingplatser och även så kallade ”Local Stays” där ni kan stanna över natten och köpa lokalproducerad mat och vin.

Den här resan är ett förslag på hur er semester skulle kunna se ut när ni tillsammans upplever allt som Nordön har att erbjuda. Nya upplevelser väntar varje dag för den som vill ha en riktigt innehållsrik semester med husbil!

Sammanfattning
Resans längd:
16 dagar
Pris från:
37 500 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi har räknat på flyg i ekonomiklass, samtliga flygskatter, del i dubbelrum på boenden av mellanklass i 2 nätter, transfers samt 12 dagar husbil för två personer som är fullt utrustad, försäkrad och med fria mil.
Reseförslag

Husbilssemester på Nya Zeeland

Välkommen till Nya Zeeland och Auckland. Stanna ett par dagar på hotell i centrala Auckland och vila upp er efter den långa resan. Staden ligger vackert mellan två naturhamnar och är Nya Zeelands största stad med ca en tredjedel av landets befolkning. Här kan ni åka upp i Sky Tower, cykla längs med strandpromenaden eller ta en båttur till vackra Waiheke Island för att besöka stränderna och vingårdarna. Stadskärnan är relativt kompakt och man kan enkelt ta sig runt till fots till sevärdheter, strandpromenaden, hamnen, restauranger och butiker.

Simma med delfiner

Efter någon dag är det dags att hämta ut er husbil. Ni väljer själva vilken rutt ni vill köra, men här är ett förslag som vi gärna rekommenderar. Kör norrut via Kaurikusten till Paihia i Bay of Islands som är Nya Zeelands utgångsplats för båtutfärder till den vackra skärgården. Vägen inbjuder till många stopp som Kaurimuseet i Matakohe och nationalparken Waipoua med Tane Mahuta, det största kvarvarande kauriträdet på Nya Zeeland. Bay of Islands är en vacker bukt bestående av 144 större och mindre öar.

Längs med bukten ligger en del mindre orter varav Paihia är en av dessa. Paihia är en populär semesterort och många nyzeeländare åker gärna hit på sin fritid. Pittoreska Russell, som ligger mittemot, var en gång Nya Zeelands första huvudstad. Passagerarbåtar pilar fram och tillbaka i sundet tillsammans med segelbåtar och utflyktsbåtar. Här kan ni ägna dagarna åt att simma med delfiner, lära er om maoriernas spännande historia i Waitangi eller åka till Cape Reinga, Nordöns nordligaste udde. Då det inte är tillåtet att köra husbil på vägen som leder ut till Cape Reinga på Aupori Peninsula kan ni välja att följa med på en organiserad halv- eller heldagstur.

Maorifest med mat och dans

Färden går söderut via Whangarei. Passa på att stanna till med jämna mellanrum då det finns mycket att se längs vägen. Whangarei är Northlands största stad och det kommersiella och affärsmässiga navet för hela Northlandregionen. Utforska gärna hamnen med kaféer, butiker och konstgallerier med konstverk från regionala konstnärer. Norr om Auckland ligger Orewa, en pittoresk ort vid havet kantad med strandvillor. Den tre km långa stranden är Orewas främsta attraktion, men de ostliga vindarna lockar också vindsurfare.

Passera Auckland och ta sikte på Waitomo Caves. Området är rikt på kalksten och här finns en serie stora grottsystem med stalaktiter, stalagmiter och lysmaskar. Det finns flera olika aktiviteter att ägna sig åt beroende på hur äventyrligt lagd man är. Resan fortsätter till Rotorua, den maoriska kulturens vagga, där kan man bada i svavelhaltiga källor och ta del av den mångtusenåriga maorikulturen. Under er vistelse bör ni passa på att boka in er för en traditionell maorifest med dans och hangi-middag, det bästa sättet att uppleva den här intressanta kulturen.

Besök i Hobbiton

Upplev något av de geotermiska områdena – det puttrar och pyser lite överallt. Mest känd är Champagne Pool, en vattenfylld källa bestående av kokande vatten som skiftar i ockra och grönt. Vill ni prova på ett hälsosamt svavelhaltigt bad besöker ni Polynesian Spa Pools där ni kan njuta av det varma vattnet och den sagolika utsikten över Lake Rotorua.

Resan går vidare mot Coromandel och via Matamata där Hobbiton ligger. Missa inte ”Sagan om ringen-byn” med de runda husen. Här omringas ni av små hus med runda dörrar och iögonfallande gröna kullar. Tvättlinor med hobbitkläder, små skottkärror, trädgårdar och broar är skapat med en detaljrikedom som förtrollar hela upplevelsen.

Smala, slingrande vägar

Coromandel är en halvö med storslagen natur bestående av ett bergigt och kuperat landskap. Här finner ni skogar, sanddyner samt heta stränder med bubblande sand. Vägarna är slingrande och ganska smala, beräkna därför någon timme extra för körning. Här finns många populära och natursköna campingplatser. Utanför Hahei på Hot Water Beach kan ni gräva en egen pool på stranden! Whitianga ligger i den innersta vrån av Mercury Bay, en utmärkt plats för sportfiske. Området har bebotts av maorier sedan 950-talet och på Mercury Bay Museum i hamnen kan ni få en inblick i traktens historia.

Ni fortsätter till orten Coromandel, en stillsam fiske- och hantverkarstad. Områdets avslappnade atmosfär gör den till en fristad för konstnärer och hantverkare. Här kan man med fördel vandra, fiska, segla eller besöka konstgallerier. Ni kan också åka på den smalspåriga järnvägen Driving Creek Railway som i specialutformade vagnar tar sina besökare genom inhemsk skog till en utkiksplats högt över Coromandel.

Vandringar och vackra dalar

Ni följer kusten längs med Hauraki Gulf med sitt föränderliga hav och genom vackra daler. Ni passerar guldgrävarstaden Thames, huvudort i Coromandelregionen. En bit utanför Thames ligger Coromandel Forest Park, ett populärt friluftsområde med flera korta och långa vandringsleder. Efter några innehållsrika dagar är det snart dags att styra tillbaka husbilen mot Auckland igen och här avslutar ni ert Nya Zeelandsäventyr. Om ni inte väljer att förlänga er resa med Sydön. Valet är ert!

Prisdetaljer

Reseförslaget ovan är till för att inspirera. Det är beräknat på internationella flyg med avresa från Skandinavien, samtliga flygskatter, 2 nätter på mellanklasshotell i Auckland vid ankomst, transfer t/r flygplatsen, 12 nätter i husbil för 2 personer med helförsäkring, självriskeliminering, GPS, dusch och wc, campingstolar och bord samt extra förare. Obs! Kilometerskatt tillkommer med ca 7-10 NZD per 100 kilometer. Alla delar av resan är anpassningsbara efter önskemål och går att förändra, förlänga eller förkorta. Priset kan ändras beroende på säsong. Prata med din resespecialist för fler tips och få ett skräddarsytt förslag.

  • Flygresa t/r Nya Zeeland från Skandinavien i ekonomiklass
  • Samtliga flygskatter, dessa kan ändras.
  • Transfer flygplatsen - hotellet i Auckland t/r
  • 2 nätter, del i dubbelrum utan frukost på hotell i Auckland
  • 12 dagar Maui Ultima husbil med dusch/wc. I hyran ingår Inclusive Pack, självriskeliminering, utrustning, fria mil och extra förare.

Res tryggt med oss

Genom att boka resa och hotell som ett paket hos en svensk arrangör täcks ni av den svenska resegarantilagen. Lagen gäller som ett minimiskydd om något händer med din resa och gäller endast den del av resan som är bokad via arrangören. Det ni bokar på egen hand eller via en utländsk arrangör täcks inte av resegarantilagen.

Söderhavsresor är medlemmar av SRF (Sveriges Resebyråförening) och har lämnat fullständiga garantier till Kammarkollegiet. Detta är en trygghet för er som resenärer att veta att vi som arrangör utför ett seriöst arbete helt enligt gällande lagar och regler. Kännetecken för en resebyråmedlem i SRF är bland annat att personalen är kompetent och erfaren och att företaget bedrivs på ett representativt sätt.

Något du undrar? Fråga mig!

Nicolas

Resespecialist

Resans längd:
16 dagar
Pris från:
37 500 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi har räknat på flyg i ekonomiklass, samtliga flygskatter, del i dubbelrum på boenden av mellanklass i 2 nätter, transfers samt 12 dagar husbil för två personer som är fullt utrustad, försäkrad och med fria mil.

Liknande resor

Världsmetropol, natursköna landskap och tropisk värme

Singapore, Nya Zeeland och Cooköarna

Ge er ut på ett riktigt reseäventyr med en härlig blandning av sevärdheter, underbar mat, spännande kultur och mycket söderhavskänsla på vår resa Singapore, Nya Zeeland och Cooköarna.

Antal dagar:

20 dagar

Pris från:

59 700 kr

I Hobbitarnas land

I sagan om ringens spår

Möt Frodo och hans vänner på filminspelningsplatser runt om på Nya Zeeland och mycket mer under några veckor på Nya Zeeland.

Antal dagar:

19 dagar

Pris från:

47 800 kr

Möten med Sydöns djurliv och vilda natur

Sydöns djur och natur

Roadtrip för naturentusiasten med möjlighet att vandra, njuta av vacker natur och annorlunda djurliv i kombination med de bästa sevärdheterna på Sydön.

Antal dagar:

16 dagar

Pris från:

35 400 kr