Hyddor på stranden på Samoa
Orörda stränder och tropisk växtlighet

Vårt unika Samoa

Mitt ute i Stilla Havet ligger Samoas nio orörda öar, varav Upolu och Savai’i är de två största. Båda öarna är vilda och vackra vulkanöar som för länge sedan slocknat. De är omgivna av korallrev som fungerar som naturliga vågbrytare mot det kristallklara blå havet. Till Samoa reser du inte bara för de soldränkta stränderna, naturen och den rika kulturen utan även för den speciella känslan av att vara en av få i världen att vara först med att möta dagen. Välkommen till Samoa!

Sammanfattning
Resans längd:
16 dagar
Pris från:
34 900 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi har räknat på flyg i ekonomiklass från Skandinavien, samtliga flygskatter, del i dubbelrum på boenden av enklare och mellanklasstandard i 12 nätter med frukost, alla transfers och färja mellan öarna t/r.
Reseförslag

Soldränkta stränder och trevliga traditioner

Talofa Lava och välkommen till Samoa! Den tropiska värmen omfamnar er vid ankomst och doften från frangipaniblommor ligger i luften. Spendera dagarna med att upptäcka allt som Samoa har att erbjuda. Här är kulturen och familjen viktiga och det avspeglas i vardagen. Många i lokalbefolkningen bor i traditionella fales som är bungalows på stranden utan väggar. Vill ni prova på detta unika sätt att bo så har ni chansen här!

Utforska ert Samoa

Hur föredrar ni att utforska öarna? Med hyrbil, i guidad grupp eller varför inte på cykel. Kanske väljer ni lokalbussen som ju är en attraktion i sig själv. Är alla sittplatser ombord upptagna sätter ni er i närmsta lediga knä! Ta er runt och upplev Upolus alla sevärdheter. Här finns fantastiska stränder där en av de allra vackraste är Matautu. Här spelades filmen Return to Paradise in från 1958 och kännetecknas av forsande vattenfall och tät regnskog.

Kulturen är djupt rotad hos samoanerna och man värnar ömt om sina traditioner. På Samoa Cultural Village i Apia får ni en intressant inblick i den samoanska kulturen. Och missa inte fiafia night där ni blir bjudna på fantastisk mat tillagad i umu, en jordugn, och dans som definitivt höjer pulsen!

Simma med sköldpaddor

Med färja tar ni er vidare till Savai’i. Under båtfärden mellan Upolu och Savai’i passerar ni Manono och Apolima Island som ligger vackert i horisonten. På Savai’i väntar lugna dagar i tropisk miljö med god mat. Hyr en bil och kör runt på ön och bekanta er med lokalbefolkningen, fascinerande blow holes och ensliga stränder.

På Savai’i kan ni simma med sköldpaddor i det fria – en unik upplevelse! Passa på att göra en kortare vandring i regnskogen eller till och med bland trädtopparna i ett av naturreservaten. Övriga dagar njuter ni av sandstränderna och lata dagar i solen.

Prisdetaljer

Reseförslaget ovan är till för att inspirera. Det är beräknat på internationella flyg i ekonomiklass med avresa från Skandinavien, samtliga flygskatter, boende av enklare och mellanklasstandard med frukost i 12 nätter, alla transfers och färja t/r. Komplett följebrev med information och tips samt 24 timmars assistans på Samoa. Tillägg för eventuellt en övernattning i Apia innan hemresa beroende på när flyget avgår. Ett tips! Prata med din resespecialist och få ett skräddarsytt förslag. Resan går att förlänga med det antal dagar som önskas samt kan kombineras med exempelvis Nya Zeeland.

  • Flyg t/r Samoa från Skandinavien i ekonomiklass.
  • Samtliga flygskatter, dessa kan ändras.
  • Välkomstservice och samtliga transfers.
  • 5 övernattningar i dubbelrum på Saletoga Sands Resort med frukost.
  • 2 övernattningar i enkel traditionell ”open fale” på Tafua Beach Fales med frukost och middag.
  • 5 övernattningar i dubbelrum på Amoa Resort med frukost.
  • Färja t/r Upolu - Savai´i.

Res tryggt med oss

Genom att boka resa och hotell som ett paket hos en svensk arrangör täcks ni av den svenska resegarantilagen. Lagen gäller som ett minimiskydd om något händer med din resa och gäller endast den del av resan som är bokad via arrangören. Det ni bokar på egen hand eller via en utländsk arrangör täcks inte av resegarantilagen.

Söderhavsresor är medlemmar av SRF (Sveriges Resebyråförening) och har lämnat fullständiga garantier till Kammarkollegiet. Detta är en trygghet för er som resenärer att veta att vi som arrangör utför ett seriöst arbete helt enligt gällande lagar och regler. Kännetecken för en resebyråmedlem i SRF är bland annat att personalen är kompetent och erfaren och att företaget bedrivs på ett representativt sätt.

Något du undrar? Fråga mig!

Tove

Resespecialist

Resans längd:
16 dagar
Pris från:
34 900 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi har räknat på flyg i ekonomiklass från Skandinavien, samtliga flygskatter, del i dubbelrum på boenden av enklare och mellanklasstandard i 12 nätter med frukost, alla transfers och färja mellan öarna t/r.

Liknande resor

Vackra stränder, spännande natur och genuin polynesisk kultur

Samoa med guldkant

Anamma ”The Samoan Way” och låt dagarna passera i behaglig takt. Med tropiskt klimat är här en behaglig temperatur året runt och passar dig som vill uppleva det unika Söderhavet.

Antal dagar:

16 dagar

Pris från:

51 300 kr