Samoa, det genuina Söderhavet

Resmål Samoa. Talofa lava, välkommen till Samoa och det genuina Söderhavet! Samoa bjuder sina besökare på vackra stränder, spännande natur och genuin polynesisk kultur. Här kan ni under samma dag uppleva kritvita stränder, samoanska traditioner och fantastisk mat tillagad i jordugn, umu. Fördela er tid mellan de båda öarna Upolu och Savai’i, båda med fantastiska vattenfall, lummig regnskog och perfekta stränder kantade av palmer. Savai’i är ännu mer orörd än Upolu, hit hittar inte många turister. Drömmen om Söderhavet finns på Samoa!

Men du får resa mitt ute i Stilla havet för att hitta ligger Samoas orörda öar. Vackra vulkanöar omgivna av korallrev och kristallklart blått hav. Naturen är generös och dramatisk med vilda vattenfall, fascinerande badbara vattenhål, tropisk regnskog och inbjudande vita sandstränder. Undervattensvärlden är en spännande upplevelse med havssköldpaddor, muränor och fiskar i alla tänkbara färger och former. För sportfiskaren är detta ett eldorado. Andra populära vattenaktiviteter är surfing och dykning.

Anamma ”The Samoan Way” och låt dagarna passera i behaglig takt. Strosa i strandkanten, samla snäckor och låt detta bli din vardag för ett par dagar. Paradiset är alltid runt knuten oavsett hur ni väljer att bo. Utforska Upolus fantastiska natur med kritvita stränder, lummig grönska och vänlig lokalbefolkning. På Savai’i sänks om möjligt tempot ytterligare. Här är naturen orörd men med bil tar ni er lätt runt till de olika sevärdheterna. Missa inte att simma med sköldpaddorna, blåshålen vid Alofaaga eller de många vattenfallen härikring. Och i Falealupo Rainforest Preserve kan ni vandra i regnskogen längs hängbroar uppe bland trädkronorna. Det är en alldeles speciell känsla att vara mitt i all denna grönska.

Huvudön på Samoa är Upolu där huvudstaden Apia och flygplatsen ligger. Här finns både imponerande växtlighet och de vackraste vita sandstränder. På sydkusten ligger bland annat stranden där filmen Return to Paradise spelades in. Ett besök vid Papapapai-Tai falls som är ett 100 meter högt vattenfall mitt på Upolu ger behaglig svalka i värmen. Passa på att göra ett besök i någon av de många kyrkorna på ön en söndag, här sjunger man så att taket lyfter och alla är välkomna att vara med.

Tycker ni om att vandra finns det flera nationalparker med vandringsleder att besöka. Hur ni föredrar att utforska öarna är helt upp till er. Med hyrbil, i guidad grupp, på cykel eller med lokalbuss som är en attraktion i sig själv! Är alla sittplatser ombord upptagna sätter ni er i närmsta lediga knä! Geografiskt och kulturellt anses denna lilla nation vara Polynesiens hjärta och det är en varm och gästvänlig atmosfär som möter er. Till Samoa reser ni inte bara för de soldränkta stränderna, den imponerande naturen och den rika kulturen utan även för den speciella känslan av att få möta den kommande dagen först av alla i världen.

Välkommen till Samoa!

Se några av våra reseförslag till Samoa nedan. Vi skräddarsyr alltid efter era önskemål.

Resor till Samoa

Våra Samoa-tips