Fiji, sinnebilden av paradiset

Mitt i Stilla havets koboltblå böljor spridda över tusentals mil av hav ligger Fiji med sina 330 magiskt vackra öar. Här erbjuds allt från femstjärniga lyxresorter, till enklare strandbungalows. Till de olika öarna tar ni er enkelt med båt eller med flyg. Vill ni ha boendet med er under tiden ni upptäcker Fijis övärld är en kryssning det ultimata sättet att resa.

Fiji erbjuder utan tvekan sinnebilden av paradiset med orörda finkorniga stränder och vajande palmer. Oavsett vilken ö ni väljer är vattnet lika klart och känslan när ni snorklar omkring i det turkosskiftande vattnet oslagbar. En annan anledning till att många älskar Fiji är den charm och naturliga värme som finns hos fijianerna. Vart ni än kommer möts ni av ett vänligt leende och den traditionellt fijianska hälsningen ”Bula”! Befolkningens avspända förhållningssätt till livet är inspirerande och får er snart att vilja koppla på ”Fiji time” där vardagens alla måsten släpper taget. Vårt resmål Fiji är perfekt för både familjer, par och soloresenärer.

På ett pärlband utanför huvudön Viti Levus västkust ligger ett 20-tal soldränkta öar kantade med vita sandstränder och turkosa laguner och tanken till Robinson och barfotaliv ligger nära till hands. En del av öarna har endast ett hotell på ön med en eller flera traditionella byar som man kan besöka. Men det finns också öar som har ett par olika hotell, de är dock ofta långa avstånd emellan så som turist är det inte ovanligt att man känner sig särskilt utvald att ha ynnesten att besöka landet. Här råder ingen trängsel, stress eller tider att passa. Det ligger helt enkelt inte för Fijianerna.

Spendera dagarna genom att koppla av med sol, bad, strandaktiviteter och ö-vandringar. Här finns även ett stort utbud av vattensporter och landaktiviteter att välja mellan. För dykare finns flera utmärkta dykplatser och för dig som väljer att snorkla finns bra snorkling i reven strax utanför stranden i så gott som hela ö-riket.

För den som vill komma närmre den polynesiska kulturen finns en hel del att utsätta sig för. Kanske blir ni inbjudna till en ceremoni där ni får prova på kava, Fijis nationaldryck. Denna dryck görs av rötterna från en buske från pepparfamiljen. Men kanske inte är den ädlaste av drycker då den ser ut som lervatten, men väl värt ändå att få prova på! Den lämnar ingen oberörd och läpparna kan t.o.m. domna lite efter man druckit.

I bergen ovanför Nadi, Fijis huvudstad, ligger Garden of Sleeping Giants. Denna vackra trädgård huserar mer än 2000 olika arter av orkidéer. Innan ni återvänder till ert hotell kristallklara havsvatten kan ni också besöka Sabeto mudpools och natural hot springs. Här kan ni ta ett dopp i gyttjan. Välgörande för både kropp och själ.

Se några av våra reseförslag till Fiji nedan. Vi skräddarsyr alltid efter era önskemål.

Resor till Fiji

Lär dig mer om Fiji