Franska Polynesien, vårt lyxigaste resmål

Drömmer ni om kristallklart vatten i turkosa laguner och vita stränder som kantas av
vajande kokospalmer? Att varje morgon vakna upp till doften av hav, vanilj och tiareblommor? Då är Franska Polynesien destinationen för er! Med legendariska namn som Tahiti, Bora Bora, Tikehau och Moorea ligger dessa vackra öar mitt ute i havet i ett område som är större än Europa. Det finns båtar mellan vissa öar men de flesta flyger man mellan.

Franska Polynesien är ofta förknippat med lyxiga boenden och höga prislappar. Men här finns också små personliga pensionat, pénsions och enklare hotell som drivs av lokala familjer, på flera öar för den som föredrar det.

Vill man istället slå på stort kan man besöka Bora Bora, en av Franska Polynesiens mest kända öar och en av världens mest exklusiva platser! Bora Bora är sinnebilden av paradiset med sin turkosa lagun. Här finns ett brett utbud av olika aktiviteter och upplevelser. Bo lyxigt i en overwater bungalow. Aktivera er med snorkling eller dykning i kristallklart turkost vatten precis utanför dörren. Utforska vackra koraller och spana efter sköldpaddor och fiskar i alla regnbågens färger. Koppla sedan av på stranden i skuggan av en palm. Kanske med en kokosnötsdrink i handen.

Franska Polynesien erbjuder även andra spännande platser för din paradissemester. Som till exempel vulkanön Moorea och den vackra atollen Rangiroa, en av Söderhavets största atoller. Moorea är den gröna lummiga ön där det finns många vanilj- och ananasodlingar. Härifrån kan man åka färja till Papeete över dagen. På atollen Rangiroa är det de små öarna som tillsammans bildar atollen och ligger som ett pärlband runt lagunen. Det marina livet erbjuder både snorkling och dykning. Här finns inte många turister och ni njuter av total avkoppling i lugn och ro!

Livet både över och under vattenytan i Franska Polynesien har mycket att erbjuda sina besökare. En tur med terrängbil in i den tropiska grönskan tar er till outforskade platser och bjuder på spännande upplevelser. Kom ut i byarna och upplev traditionell polynesisk dans där kvinnornas höfter rör sig snabbare än ni trodde var möjligt. I det rika undervattenslivet fascineras ni av vackra koraller och fiskar i alla möjliga färger och former. Här simmar lugna revhajar och graciösa rockor sida vid sida. Vandra hand i hand i solnedgången medan palmerna sakta vajar i vinden och solen värmer huden.

Kom och upplev Franska Polynesiens otroliga grönska och charm. Passa på att besöka både vulkanöar, atoller och laguner för att inte missa din favorit bland de olika ö-typerna. Det tropiska klimatet och den avslappnade miljön gör detta till ett paradis! Franska Polynesien är ett romantiskt resmål som passar både för er som åker på bröllopsresa och för er som alltid drömt om Villervalle i Söderhavet.

Se några av våra reseförslag till Franska Polynesien nedan. Vi skräddarsyr alltid efter era önskemål.

 

Resor till Franska Polynesien

Våra Franska Polynesien-tips

Fördjupa dig i Franska Polynesien