Nya Zeeland, drömmen för naturentusiasten

På våra resor till Nya Zeeland upplever man det ”Stora vita molnets land”,  maoriernas namn på Nya Zeeland. Det låter lite grand som en saga. Mycket av dess magnifika natur ser ut som ett sagolandskap med allt från böljande gröna kullar där fåren ser ut som små ulltussar på avstånd till höga fjäll som kastar sig ut i djupa förtrollande fjordar. På en resa till Nya Zeeland möter ni också vänliga människor och det är enkelt att ta sig runt med bil eller husbil.

Nya Zeeland erbjuder en otrolig mängd upplevelser och spektakulärt landskap att det är som ett ”världen i miniatyr”. Här finner ni berg, majestätiska fjordar, grönskande betesmarker, termiska regioner, semitropiska öar och fiskrika vattendrag. För natur- och äventyrsentusiasten är detta paradiset. På senare år har Nya Zeeland även hamnat på den internationella vinscenen och ni finner vinområden både på Nord- och Sydön.

Sydön domineras av höga bergsområden och djupa fjordar. Lantgårdar, jordbruk och boskapsfarmer avlöser varandra. Övernatta här och kom lite närmre inpå vardagslivet. Natursköna nationalparker erbjuder spännande vandringar. Områden med floder och kustlandskap bäddar för fantastiska kanotfärder, forsränning och fiske. Res runt med hyrbil i Sydöns variationsrika natur med karga kuster, turkosskiftande sjöar och alplandskap. Se naturfenomen i Moeraki och upplev det unika djurlivet. Passa på att åka en hissnande båttur med jetboat på Kawaru River, följ med på guidad tur till några av inspelningsplatserna för Sagan om Ringen-filmerna eller besök någon av vingårdarna i området.

På Nordön finns områden med termal verksamhet där marken puttrar och pyser. Här finns vackra stränder, bergsområden och stora skogar med natursköna vandrings- och cykelleder. Surfstränderna ligger tätt och i storstaden Auckland tar man sig enkelt runt för att uppleva staden och Sky Tower, Nya Zeelands högsta byggnad. En resa till Nya Zeeland är inte komplett utan ett besök i Rotorua. Här är maorikulturen i allra högsta grad levande och här kan ni se den termiska aktiviteten med bubblande källor och pysande gejsrar. Spana efter kiwifåglar, åk luge nerför Mount Ngongotaha, ett hisnande äventyr uppskattat av barn och vuxna i alla åldrar! En spektakulär maorifest med uppträdande och efterföljande festmåltid är en fin avslutning på er vistelse här. Fortsätt resan till Coromandels vilda och orörda natur. På Hot Water Beach kan ni tillsammans kan gräva en egen pool på stranden!

Nya Zeeland upptäcker ni bäst på egen hand och kan köra med husbil dit näsan pekar eller hyrbil med en förutbestämd rutt och förbokade hotell. För dig som vill resa i grupp finns också vår rundresa med svensktalande guide, Nya Zeelandsresan. Till Nya Zeeland kan ni resa under hela året. Tack vare läget i Stilla havet har Nya Zeeland ett tempererat klimat. Somrarna blir varma med mycket solsken. Vintrarna är milda och snö är sällsynt utom bland bergen. Här finns allt som naturentusiasten kan drömma om!

Se några av våra reseförslag till Nya Zeeland nedan. Vi skräddarsyr alltid efter era önskemål.

Rundresor med guide till Nya Zeeland

På alla våra rundresor följer våra kunniga och uppskattade guider med under resan och ser till att ni är i goda händer hela vägen.

Skräddarsydda resor till Nya Zeeland

Tillsammans med våra kunder skräddarsyr vi resor just efter kundens önskemål. Låt reseförslagen nedan inspirera er och kontakta oss för ett förslag till just er drömresa!

Våra Nya Zeeland-tips