Resor till Australien, en kontinent fylld av upplevelser

Australien är inte bara ett land, det är en hel kontinent fylld av fantastiska upplevelser och intryck. Här finns allt från vackra stränder, fascinerande natur, världsberömda vinregioner, orörda nationalparker och intressant marint liv till stadsliv, kultur, shopping, nöjen och sportevenemang. Detta är resmålet för stora äventyr, sol och bad, vänliga människor och trevliga miljöer.

En resa till Australien på egen hand där du upptäcker en hel kontinent är drömmen för många. För detta kan det krävas ett antal resor till Australien. Men under första resan Down Under vill man oftast uppleva alla de mest kända platserna. Några inledande dagar i Sydney är en bra start. Området vid Circular Quay med alla sina serveringar och ett besök i Sydney Opera House är en av alla höjdpunkter. Härifrån kan man fortsätta bort till det historiska området The Rocks. Darling Harbour sjuder av liv med trevliga kaféer, restauranger och shopping. Om man tar sig lite bortom de största turiststråken så finns det mysiga och lite bohemiska Surrey Hills med alla sina boutiquer, kaféer och restauranger. I Royal Botanical Gardens kan man ströva omkring länge eller äta sin picknicklunch på gräsmattan för att hämta andan från storstadspulsen. Ett besök på Bondi Beach lockar många, eller en båttur i Sydney Harbour. Ni kan ta färjan ut till mysiga Manly eller Watsons Bay och avnjuta en eftermiddags-öl på puben. Kanske vill ni besöka Blue Mountains på en dagstur. Listan med möjligheter i Sydney kan göras lång…

Ett stopp i kosmopolitiska Melbourne och ett i charmiga Adelaide, där en utflykt till de världsberömda vinområden Barossa Valley kan göras över dagen. Här får ni veta mer om Australiens vinproduktion och naturligtvis smaka lita av de ädla dropparna.

Resan kan sedan ta er vidare mot Australiens röda inre och den före detta landsortsstaden Alice Springs. Där finns tid för att besöka Telegraph Station, the Royal Flying Doctor Service, the School of the Air som är kända från bl.a. australiska TV-serier. Nästa dag reser ni till Ayers Rock eller Uluru som den också kallas och besöker den mindre kända klippformationen Kata Tjuta och gör där en base tour. Vid solnedgången besöks den magiska och för aboriginerna heliga monoliten Uluru. Börja nästa morgon med att se solens första strålar över klippan. Turen avslutas i Ayers Rock.

För den som önskar avslutas vistelsen i Australien med ett par lata dagar uppe i grönskande Cairns med närhet till både Stora barriärrevet och regnskogen. En kryssning ut till världens längsta rev och en tur med linbanan Skyrail upp till Kuranda och aborigincentret Tjapukai är några av höjdpunkterna.

Det finns få platser i världen som lämnar ett så starkt och bestående intryck som Australien gör. I Down Under som Australien kallas finns alltid något nytt att upptäcka. Det kan ta flera resor att göra sig en bild av denna enorma kontinent. Kom och upplev en del av allt som detta land har att erbjuda. G’day mate!

Se några av våra reseförslag till Australien nedan. Vi skräddarsyr alltid efter era önskemål.

Rundresor med guide till Australien

På alla våra rundresor följer våra kunniga och uppskattade guider med under resan och ser till att ni är i goda händer hela vägen.

Skräddarsydda resor till Australien

Tillsammans med våra kunder skräddarsyr vi resor just efter kundens önskemål. Låt reseförslagen nedan inspirera er och kontakta oss för ett förslag till just er drömresa!

Våra Australien-tips

Fördjupa dig i Australien