Cooköarna, här finns inga krav eller måsten

Välkommen till vårt resmål Cooköarna. Ett tropiskt paradis där du fortfarande hittar öde stränder med kokosnötter i vattenbrynet och där livet går i maklig takt. Här finns inga stressade människor eller måsten. Ta dagen som den kommer och njut av underbar natur med vajande palmer och sött doftande frangipani-blommor. Sitt i vattenbrynet och låt vågorna skölja över dina fötter. Eller ta en promenad tillsammans med din älskade längs stranden. Cooköarna är platsen för er som föredrar ljumma vindar, tropisk natur och vackra sandstränder med kristallklart vatten. Njut av den avslappnade stämningen och välkomnande gästvänlighet som råder.

Cooköarna består av femton öar där Rarotonga, Aitutaki och Aitu är de mest kända. Rarotonga är Cooköarnas största ö med vackra stränder runt om hela ön. Alla stränder är allmänna så det är bara att hitta er egen favorit. Här är ingen byggnad högre än kokospalmernas vajande palmblad och boendet består till största delen av mysiga hotell och bungalows. Oavsett var ni väljer att bo har ni tillgång till härliga sandstränder. På Rarotonga kan ni göra så mycket eller så lite som ni vill. Aktiviteterna kretsar främst kring sol, bad och fantastisk snorkling, men det finns även mycket annat att göra för den som vill vandra, cykla, följa med på djuphavsfiske eller besöka marknaden. Ett tips är att besöka en av Cooköarnas många kyrkor en söndag. Alla klär upp sig, bär hatt och sjunger av hela sitt hjärta.

Ön Aitutaki med sin fantastiska lagun kommer att hänföra dig, här finns alla jordens nyanser av blått. En dag här ute på lagunen kommer att bli ett minne för livet. På Aitutaki är nämligen tempot om möjligt ännu lugnare. Med rasslande palmer i den ljumma brisen är detta så nära paradiset man kan komma. Aitutaki är en av Söderhavets vackraste atoller med en fantastisk lagun som skiftar i alla tänkbara nyanser av blått. Följ med på en lagunkryssning och snorkla eller leta snäckor. Ta ett dopp i det glasklara vattnet och njut av den solvarma sanden på denna förtrollade plats.

Till Atiu åker ni för att uppleva det genuina ö-livet, den fantastiska naturen med grottor av korall och det unika fågellivet. Ön har som mest endast några turister åt gången, ofta är ni de enda besökarna. Att resa till Atiu är att göra en resa bakåt i tiden och uppleva Cooköarnas kanske bäst bevarade hemlighet. Kia Orana!

Se några av våra reseförslag till Cooköarna nedan. Vi skräddarsyr alltid efter era önskemål.

Resor till Cooköarna

Lär dig mer om Cooköarna