Den pittoreska paradisön i Söderhavet

På Aitutaki är tempot om möjligt ännu mer avslappnat än på Rarotonga. Med rasslande palmer i den ljumma brisen är detta så nära paradiset man kan komma. Aitutaki är den näst mest besökta ön av öarna på Cooköarna och en av Söderhavets vackraste atoller med en fantastisk turkosskiftande lagun. Kanske åker ni på en tur för att prova fiskelyckan eller packar en picknick och cyklar runt ön.

Följ gärna med på en lagunkryssning och snorkla och leta snäckor. Det finns flera olika båtar som kan ta er ut till de bästa reven. Ta ett dopp i det glasklara vattnet och njut av den solvarma sanden på denna vackra plats.

Världens bästa ö-destination

Visste ni att Aitutaki är en av två vinnare som blivit utsedd till ledande ö-destination av World Travel Awards? Det är en ö som länge flugit under radarn och som väldigt få känner till, vilket lett till att den inte exploaterats av överturism.

Aitutaki är en paradisö i södra stilla havet som till stora delar består av en vacker lagun som skiftar i alla tänkbara nyanser av blått. Självklart finns det även kritvita sandstränder med vajande palmer och ett rikt fiskeliv, både för fiskeentusiasten och livsnjutaren som vill snorkla bland korallerna.