Det genuina paradiset

Till Atiu åker ni för att uppleva det genuina ö-livet, den fantastiska naturen med grottor av korall samt det unika fågellivet. Här finns den utrotningshotade fågeln Kakerori och den färggranna Kura fågeln.

Ön med ca 570 bofasta är en liten upphöjd vulkanö som ligger nordost om huvudön Rarotonga och har som mest endast några besökare åt gången. Mitt på ön ligger de fem små byarna Tengatangi, Arora, Ngataierua, Mapusa och Teenui och det är även här enklare boenden, gästhus och de små restaurangerna finns som har öppet när turister besöker ön.

Från grottor till kaffeodlingar

Den speciella jorden på Atiu lämpar sig för att odla kaffebönor och vissa dagar känns lukten av bönor som rostas på plantager runt om på ön. Stränderna ligger i små vikar och är grunda vilket är ypperligt för bad, men lockar inte havet så finns det mycket att upptäcka längs med kusten. Att resa till Atiu är att göra en resa bakåt i tiden och att uppleva Cooköarnas kanske bäst bevarade hemlighet. Här väntar dagar med fågelskådning, besök på kaffeplantage och spännande grottor som skall upptäckas.