En perfekt destinationen året om

Rarotonga är Cooköarnas största ö med ca 35 km i omkrets och här kan ni hitta vackra stränder runt omkring hela ön. Alla stränder är allmänna så det är bara att hitta sin egen favorit. Det är mindre variationer i klimatet och man kan resa hit året runt.

Här är ingen byggnad högre än kokospalmernas vajande palmblad. Boendet består till största delen av mysiga småskaliga hotell och bungalows. Oavsett var ni väljer att bo har ni tillgång till härliga sandstränder. För att er runt ön kan ni hyra bil, moped eller cykel. Det finns även bussar som går runt ön om ni vill komma nära lokalbefolkningen.

Aktiv semester eller avkoppling?

På Rarotonga kan ni göra så mycket eller så lite ni vill. De aktiviteter som finns kretsar främst kring sol och bad, men det finns även mycket annat att göra som att vandra, cykla runt ön, följa med på djuphavsfiske, besöka marknaden på lördagar eller följa med på en tur runt ön med fyrhjuling.

Ett tips är att besöka en av Cooköarnas många kyrkor en söndag. Alla kvinnor är vitklädda och bär hatt och sjunger av hela sitt hjärta. Har ni tur kanske ni blir hembjudna av någon kyrkobesökare efteråt! Vill ni se färgglada fiskar kan ni följa med på en lagunkryssning som tar er med till Rarotongas bästa snorkling. Detta är platsen för er som föredrar ljumma vindar, tropisk natur och vackra sandstränder. Här handlar allt om att ta vara på dagen och leva i nuet.