Viti Levu - Äventyr och avkoppling

Viti Levu är Fijis största ö och här landar du på Nadi Internationella flygplats. Ön är 450 km i omkrets och har mycket att erbjuda med lummig vegetation, höga bergstoppar, vandringsleder, vattenfall, byar, nationalparker, paddling och mycket mer. För dig som söker lite mer äventyr till din vistelse är ett par dagar på Viti Levu ett bra val. Här finns möjlighet att hyra bil och köra runt ön under ett par spännande dagar.

Ett av Fijis första turismområden är Korallkusten som ligger på Viti Levus sydkust, ca 2 timmars bilresa från Nadi internationella flygplats. I takt med att du färdas söderut ser du hur naturen utanför ditt bilfönster förändras. Vegetationen blir lummigare och vildare med mangroveskog och högväxta träd. På sydkusten slingrar sig vägen fram längs med vackra havsvikar kantade av sandstränder och klippor.

Förutom en handfull större hotell och resorter är det de mindre något enklare boendealternativen med fijiansk känsla som utmärker sig. Flottfärder genom dalgångar och ljudet av surrande tropisk växtlighet, besök i enkla fijianska byar där du möts av välsjungande bymedlemmar som stolt visar upp sitt hantverk är några av de genuina upplevelser du kan vara med om.

Suva är huvudstad och ligger på öns sydostkust. Söderhavets mest sofistikerade stad med universitet. Passa på att besöka Fiji Museum som ger er inblick i landets intressanta och brokiga historia, se vackra konsthantverk och kvarlämningar från den koloniala tiden inkl. vrakgods från skeppet Bounty.

Vid nordkusten utanför Rakiraki finns en färgrik och levande undervattensvärld. Koraller och färggranna fiskar paraderar förbi din cyklop.

Vid Denarau finner du stränder, större hotell, ett mindre shoppingcenter med restauranger och kaféer, en välrenommerad 18-håls golfbana och småbåtshamn. Från hamnen utgår katamaran ut till öarna i Mamanuca och Yasawa liksom kryssningarna med Captain Cook Cruises.