En av de mest besökta städerna på väg till Australien eller Nya Zeeland är Singapore, denna vackra och moderna storstad. Från Skandinavien når ni staden efter ca 12 timmar och Singapore passar både för kortare och längre stopp. Flygplatsen Changi är rankad en av världens bästa flygplatser och att ta sig in till city är både enkelt och prisvärt. I Singapore är shopping och mat nyckelordet men staden bjuder också på mycket annat intressant som vacker arkitektur, kultur och spännande historia. Här lever olika religioner sida vid sida och invånarna deltar ofta i högtider från varandras kulturer. Finns det något att fira är det skäl nog att fira, är mottot.

Upplev den koloniala stadskärnan med mytomspunna Raffles Hotel eller strosa omkring i Chinatown eller Little India och njut av den spännande maten och de vackra färgerna. I området Kampong Glam norr om Singapore River nästan sprakar det av färgglada husfasader och här hittar ni små gator som Haji Lane och Arab Street med trendiga kaféer och barer. En av Singapores stora attraktioner är parken Gardens by the Bay som öppnades 2012 och ligger vid Marina Bay. Hit strömmar besökare kväll efter kväll för att se en spektakulär musik- och ljusshow vid stora konstgjorda ”supertrees”. I Marina Bay finns även de stora ikonerna för staden, Merlion Park och Marina Bay Sands.

Vill ni ta er utanför stadskärnan är lummiga Sentosa Island en vacker bukt som erbjuder många aktiviteter för både stora som små. Här finns flera stora hotell, Sky Tower, Universal Studios, världens största akvarium S.E.A. Aquarium och mycket mer. Ni kommer inte flyga vidare från Singapore hungriga, här går det att ”äta sig igenom staden” bokstavligt. Bara för några Singapore dollar kan ni äta gott och området runt Clarke Quay är perfekt för middag då det finns massor av restauranger och barer med allt från Singapores mångkulturella kök. Och glöm inte att avsluta kvällen i Long Bar på Raffles Hotel med en Singapore Sling!

Liknande inlägg

Senaste inläggen