Hobbiton, Nya Zeeland
I Hobbitarnas land

I sagan om ringens spår

Res runt i Sagan om Ringens fotspår! Ni reser med hyrbil från norr till söder och kombinerar Nya Zeelands bästa sevärdheter med flera inspelningsplatser där filmerna Sagan om Ringen och Hobbit spelades in. Er resa börjar i Auckland och första stopp är Matamata där man spelade in Hobbit-filmerna. Ett besök på bonden Alexanders ägor får er att häpna över detaljrikedomen i den lilla byn där Bilbo, Frodo och deras vänner bodde. I Rotorua kan ni få uppleva en festkväll med maorisk sång, dans och mat innan ni fortsätter mot de mäktiga bergen i Tongariro National Park. I Wellington får ni en unik inblick hur man skapat speciella effekter, kostymer, varelser och rekvisita för de olika filmproduktionerna på Weta Workshop.

Resan går vidare till Sydön och där kör ni genom vackra landskap med vinodlingar mot Nelson. Även här finns flera inspelningsplatser från Hobbit-filmerna. Slutdestination i detta förslag är Queenstown som ligger i ett vackert alplandskap där ni kan prova på jet boating, åka i 4WD och besöka ytterligare inspelningsplatser. Resan kan göras i omvänd riktning för den som så önskar.

Sammanfattning
Resans längd:
19 dagar
Pris från:
47 800 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi har räknat på flyg i ekonomiklass från Skandinavien, samtliga flygskatter, del i dubbelrum på boenden av bra mellanklass i 16 nätter, färjebiljett mellan Wellington-Picton och 4 utflykter.
Reseförslag

Resan startar i Auckland

Välkommen till Nya Zeeland! Auckland är Nya Zeelands största stad och dessutom en spännande kuststad bestående av små öar och hamnar. Staden är mest känd för sina vackra omgivningar och en avslappnad atmosfär. Detta är er inkörsport till en magisk resa till Midgård…

Grönskan i Hobbiton

Ni tar er med hyrbil genom det böljande landskapet ner till Matamata där Hobbiton ligger som gömd, omgiven av gröna kullar på bonden Alexanders ägor. Hobbiton ser ut precis som det gjorde i Sagan om Ringen- och Bilbo-filmerna. En riktig sagovärld helt enkelt.

Inspireras av Mount Doom

I Rotorua kan ni uppleva en traditionell maorifest med dans och hangi-middag. Färden fortsätter söderut genom ett landskap med områden av gejsrar och heta källor. Stanna gärna vid någon av dessa termala områden. Vid sjön Taupo kan ni en klar dag se Nya Zeelands största vulkanområde Tongariro med sina tre bergstoppar. Här kan ni gå längs Tongariro Trek som anses vara en av väldens vackraste endagsvandringar eller gå uppför ”Mount Doom” och låtsas att ni kastar Ringen i kratern.

Kaitoke National Park - Vattnadal

Det välkända vinområdet Martinborough ligger lätt tillgängligt längs med vägen liksom Kaitoke National Park där det vackra Rivendell, eller på svenska, Vattnadal fanns.

Wellington - ett centrum för filmproduktion

Wellington är landets huvudstad och politiska centrum. Staden ligger vackert i en gryta runt Port Nicholson. Ett besök på Nya Zeelands interaktiva nationalmuseum Te Papa är varmt att rekommendera. Wellington är centrum för filmproduktion på Nya Zeeland och hemstaden för Weta Workshop. På Weta Workshop finns mycket av rekvisitan från filmerna och ett besök där ingår.

Fantastiska vyer och naturupplevelser

Efter någon eller några dagar i Wellington tar ni färjan över Cooksundet till Picton och Sydön. Resan beskrivs ofta som ”en av de vackraste färjeöverfarterna i världen”. På den norra spetsen av Sydön hittar ni Nelson, den soligaste delen av Nya Zeeland, känd för sina vackra stränder och lummiga nationalparker. Besök gärna Abel Tasman National Park och njut av vackra stränder, vandringsleder och kustlandskap.

Upplev Edoras

Christchurch går under benämningen den mest engelska staden utanför England och man syftar då på den mångfald av parker och viktorianska byggnader som staden består av. Ni följer med på en heldagsutfärd till Edoras som var rohanfolkets huvudstad.

Vackra lämningar vid Lake Tekapo

Resan fortsätter söderut och vid klart väder ser ni bergskedjan Sydalperna resa sig vid foten av slätten. Vissa tider på året täcks bergstopparna av snö. Här ska ni över och förbi Lake Tekapo vars största attraktion är den pittoreska stenkyrkan Church of the Good Shepherd, vackert belägen alldeles intill strandkanten.

Äventyr i Queenstown

Ni fortsätter resan söderut mot Queenstown. Omgiven av hisnande berg och den kristallklara sjön Wakatipu är Queenstown ett av Nya Zeelands mest besökta resmål. Här hittar ni ett brett utbud av äventyrsaktiviteter och gör en heldagstur där ni färdas i jeep och ser det bästa av de inspelningsplatser som användes vid filmatiseringen av trilogin Sagan om ringen.

Prisdetaljer

Reseförslaget ovan är till för att inspirera. Det är beräknat på internationella flyg med avresa från Skandinavien, samtliga flygskatter, 16 nätter del i dubbelrum på mellanklassboenden med 13 frukostar, färjebiljett Picton-Wellington för passagerare och hyrbil och fyra utflykter enligt program. Hyrbil, pris beroende på modell och antal dagar tillkommer (från 11,480 kr 14 dagar för en liten hyrbil med försäkringar, självriskeliminering och fria mil). Alla delar av resan är anpassningsbara efter önskemål och går att förändra, förlänga eller förkorta. Priset kan ändras beroende på säsong. Prata med din resespecialist för fler tips och få ett skräddarsytt förslag.

 • Flygresa t/r Nya Zeeland från Skandinavien i ekonomiklass
 • Samtliga flygskatter, dessa kan ändras.
 • 2 nätter, del i dubbelrum med frukost på hotell i Auckland
 • 1 natt, del i dubbelrum med frukost på bed & breakfast i Rotorua
 • 2 nätter, del i dubbelrum med kontinental frukost på hotell i Tongariro Region
 • 2 nätter, del i dubbelrum med frukost på bed & breakfast i Wellington
 • 3 nätter, del i dubbelrum utan frukost på lägenhetshotell i Nelson
 • 2 nätter, del i dubbelrum med frukost på hotell i Christchurch
 • 1 natt, del i dubbelrum med frukost på hotell i Aoraki/Mount Cook
 • 3 nätter, del i dubbelrum med frukost på hotell i Queenstown
 • Färja Wellington - Picton för hyrbil och passagerare
 • Utflykt Hobbiton Movie Set Tour
 • Utflykt Weta Workshop Experience i Wellington
 • Utflykt Full Day Lord of the Rings Edoras Tour (inkl. lunch) från Christchurch
 • Utflykt Full Day Safari of the Scenes (inkl. lunch) från Queenstown

Res tryggt med oss

Genom att boka resa och hotell som ett paket hos en svensk arrangör täcks ni av den svenska resegarantilagen. Lagen gäller som ett minimiskydd om något händer med din resa och gäller endast den del av resan som är bokad via arrangören. Det ni bokar på egen hand eller via en utländsk arrangör täcks inte av resegarantilagen.

Söderhavsresor är medlemmar av SRF (Sveriges Resebyråförening) och har lämnat fullständiga garantier till Kammarkollegiet. Detta är en trygghet för er som resenärer att veta att vi som arrangör utför ett seriöst arbete helt enligt gällande lagar och regler. Kännetecken för en resebyråmedlem i SRF är bland annat att personalen är kompetent och erfaren och att företaget bedrivs på ett representativt sätt.

Något du undrar? Fråga mig!

Helén

Resespecialist

Resans längd:
19 dagar
Pris från:
47 800 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi har räknat på flyg i ekonomiklass från Skandinavien, samtliga flygskatter, del i dubbelrum på boenden av bra mellanklass i 16 nätter, färjebiljett mellan Wellington-Picton och 4 utflykter.

Liknande resor

Ett biläventyr i oslagbar natur

Nya Zeeland runt

Upplev hela Nya Zeelands sagolandskap och fantastiska natur under en enda resa.

Antal dagar:

17 dagar

Pris från:

30 850 kr

Världsmetropol, natursköna landskap och tropisk värme

Singapore, Nya Zeeland och Cooköarna

Ge er ut på ett riktigt reseäventyr med en härlig blandning av sevärdheter, underbar mat, spännande kultur och mycket söderhavskänsla på vår resa Singapore, Nya Zeeland och Cooköarna.

Antal dagar:

20 dagar

Pris från:

59 700 kr