Bora Bora – fylld av färg och flärd

På den korta promenaden från propellerplanets dörr till terminalen hinner jag känna den behagliga värmen och doften av vanilj. I terminalen, som bara delvis har väggar, möts jag av ukulelemusik i sann söderhavsanda och får genast en lei-krans runt halsen. De vackra vita tiareblommorna doftar fantastiskt! Jag reser vidare med båt i den turkosa lagunen mot mitt hotell, på vägen passerar vi de läckra bryggorna med overwater bungalows ute i lagunen. Snart ska jag bada från min alldeles egen.

På väg mot middagen får jag stanna för att ta bort sand från mina flipflops och vifta bort någon enstaka mygga, något annat finns inte att klaga på. Solnedgången är magisk, vindarna är ljumma och det serveras pilgrimsmusslor och färsk fångad fisk med papayasås till middag. Kokosnötsglassen till dessert är en perfekt avslutning på kvällen! Jag somnar till vågornas kluckande under min bungalow med ett leende på läpparna. Imorgon väntar snorkling bland koraller, rockor och hajar!

Guiden på turen är verkligen en upplevelse i sig i sitt minimala höftskynke, stora halsband med hajtänder och snäckor och fjädrar i håret. Han tar oss till de finaste snorklingsplatserna och pekar ut olika koraller och fiskar. På väg mot nästa snorklingsstopp stannar vi till mitt i lagunen – vi är omgivna av rockor och revhajar. Med snorkel och mask simmar vi runt bland nyfikna rockor som graciöst sveper förbi, revhajarna håller sig på avstånd vilket känns skönt, även om de är helt ofarliga. När jag senare tittar på bilderna från undervattenskameran gör de inte verkligheten rättvisa, alla vackra färger gör sig helt enkelt bäst där under ytan. Nästa stopp vi gör är på en obebodd ö där någon varit och förberett inför vår ankomst. Ute i vattnet står bord uppdukade med drinkar och tropisk frukt. Vi tar för oss och sätter oss i vattnet och det är så man måste nypa sig i armen – kan detta vara på riktigt? Finns detta paradis i verkligheten?

När drinken är uppdrucken serveras tropiska läckerheter som grillad fisk, sötpotatis, färsk papaya och ananas på tallrikar flätade av palmblad. Drycken är givetvis en kokosnöt med sugrör i. Vi får sedan se hur det går till när man öppnar en kokosnöt på söderhavsvis. Här behövs ingen hammare och spik…

På mitt hotell finns en vacker lagunformad pool som skänker härlig svalka efter en hel dag ute på havet, i den riktiga lagunen är det några grader varmare. Det är en sann njutning att äta en långsam frukost nästa morgon, blicka ut över det turkosa vattnet och fundera på om jag ska välja en solsäng vid poolen, en på den vita stranden eller kanske hängmattan som står ute i vattnet…

/Emma

Liknande inlägg

Senaste inläggen