Upplev östkusten i egen takt

Älskar du att uppleva ett land på egen hand? Härligt. Har du inget emot lite längre köravstånd längst en av världens vackraste kuststräckor där du enkelt kan stanna till vid flera fantastiska orter? Perfekt. Då måste du bara uppleva Australiens östkust från Sydney och upp till Noosa.

Starta resan i Sydney, en av världens bästa storstäder att besöka. Här utlovas bra klimat, fantastiskt trevliga människor samt den ena toppupplevelsen efter den andra. Strosa till exempel runt i de vackra och lummiga botaniska trädgårdarna – när du tröttnar är det bara att kliva ut och mötas av ikoniska Operahuset. Givetvis har Sydney otroligt mycket mer att erbjuda, allt ifrån stränder i världsklass till kulinariska toppupplevelser och vackra områden, men nu är det något annat som lockar…

Men en hyrbil styrs ratten norrut. Stanna till för en halvdag vid Blue Mountains där vidunderlig natur och otrolig utsikt nästan bländar en. Efter besöket i nationalparken är det bara att sätta sig i bilen och ta sig tillbaka ut till kusten, brisen, utsikten.

Väl på kusten är det fritt fram att välja några bland New South Wales och Gold Coasts alla mysiga orter för övernattning. Nelson Bay, Port Macquarie, och Surfers Paradise för att nämna några av regionernas mängder av alternativ. Här finns mycket att välja bland så friheten är stor.

Vill man sedan stanna till i Brisbane är det givetvis ett bra alternativ, där finns bland annat en häftig och lättillgänglig ”man made beach” samt världens första koalareservat.

Det går inte att avsluta den här turen längs Australiens östkust utan att stanna till i Noosa. En mysig och lagom stor ort där utsikten från Noosa Heads och ut över regionen är otroligt vacker. Noosa är dessutom perfekt som bas för en dagsutflykt till Fraser Island, världens största sandö. En upplevelse där är helt oförglömlig.

Stalltipset när en bilsemester i Australien planeras är att ta höjd rent tidsmässigt. Avståndet är stora, och det finns mycket intressant man vill titta närmare på under resans gång. Så ta tid på er och njut av fantastisk mat, kultur, människor och upplevelser. Det blir en road-trip ni alltid kommer att minnas!

Liknande inlägg

Senaste inläggen