Fullständig frihet och makalös natur

Ett av de bästa sätten att uppleva ett av världens vackraste länder är genom att köra själv. Nya Zeeland har mängder av städer värda att besöka, men när det kommer till ”NZ” är det ofta själva resan mellan två orter som är det allra mest minnesvärda.

Älskar man att se och uppleva ett land är en resa med husbil att rekommendera. Husbilen kan hämtas ut i flera av de största städerna och sedan är det fritt fram att uppleva allt landet har att erbjuda. Ett alternativ är att hämta husbilen i storstaden Auckland och köra söderut.

En stor fördel med husbil är friheten den erbjuder. Det saknas inte välskötta och hemtrevliga ”holiday parks” där man med fördel kan ställa husbilen för natten och njuta av det äkta Nya Zeeland. Prata med en ”kiwi”, grilla i parkens faciliteter eller sätt er ner med ett glas vin och njut av den fantastiska utsikten och atmosfären.

På Nya Zeeland är det inga långa avstånd. Nordön lämpar sig särskilt bra med husbil då det finns flera intressanta stopp på vägen från Auckland och ner till huvudstaden Wellington. Varför inte stanna till vid Coromandel på ett besök vid världsberömda Cathedral Cove? Platsen är en av landets vackraste och det är lätt att förstå varför flera filmer spelats in här.

På tal om film – Nya Zeeland är otroligt förknippat med ”Sagan om Ringen” eftersom Sir Peter Jackson gjorde flera filmer baserade på JRR Tolkiens böcker. Är man ett fan av filmerna rekommenderas ett besök i Hobbiton Village. Stig in i Tolkiens värld och förbered er på några timmars sagolik upplevelse.

Vidare söderut finns det flera olika rutter att välja. En resa till Nya Zeeland är inte komplett utan ett besök i Rotorua. Det första man märker när man stiger ur husbilen är lukten av svavel men oroa er inte – näsan vänjer sig. Fokusera på maorikulturen samt den termiska aktiviteten med bubblande källor och avsluta kvällen med en festlig middag.

Ett bra sätt att avsluta resan på Nordön är med ett besök i Wellington. Här finns Te Papa, ett interaktivt museum med något för alla. För den vinintresserade ligger vindistriktet Martinborough nära staden. Framförallt vita viner i världsklass utlovas.

Det bästa med den här resan är friheten. På de allra flesta holiday parks finns det alltid plats, det är helt enkelt bara att stanna när man känner för det, koppla in husbilen och njuta av omgivningarna. Nya zeeländare är otroligt vänliga och räkna med att ni kommer att få flera nya vänner under resans gång.

Förslag på resor med husbil i Nya Zeeland

Liknande inlägg

Senaste inläggen