Storstaden som har allt

Sydney är huvudstad i delstaten New South Wales och kanske världens vackraste storstad. Det bor närmare fyra miljoner människor vilket gör den till Australiens största. Den är välkänd för sin skönhet med många stränder, naturliga hamn och öar omkring Sydney Harbour. Det finns två ikoniska byggnader i Sydney som är kända världen över, Operahuset med kakel från Höganäs Keramik och den ståtliga Harbour Bridge.

Sydneys äldsta stadsdel heter ”The Rocks” och det var platsen där de första européerna steg i land och etablerade sig i slutet av 1700-talet. Det är en väldigt framkomlig storstad med vackra parker som går att njuta av och strosa omkring till fots.

Det centrala affärsdistriktet som kallas ”CBD” ligger inom gångavstånd till många av Sydneys sevärdheter som The Rocks, Darling Harbour, China Town och Circular Quay. Från Circular Quay kan man ta färjor till flera områden med bostäder, stränder och Taronga Zoo Sydney.

Några av de populära stränder som går att besöka i Sydney är Bondi Beach och Manly Beach, dit man tar sig på ca. 20 minuter med färja från Circular Quay. Andra populära platser att besöka är Sydney Aquarium, konstmuseer och lokala marknader. En aktivitet för den som söker lite mer adrenalin är Sydney Harbour Bridge Climb, där man helt enkelt vandrar upp till toppen av bron med en säkerhetssele för att ta in den milsvida utsikten över staden.

Resor till Sydney