Aktuell information gällande Coronavirusets spridning, läs mer här
Nya Zeeland nord till syd
17 dagar

Nya Zeeland nord till syd

fr 24 900 SEK Visa avgångar

Nya Zeeland nord till sydfr 24 900 SEK

Upplev några av Nya Zeelands vackraste vyer och landets spännande historia på denna två veckors bilresa. Resan tar er till olika typer av landskap från de norra delarnas subtropiska natur till södra Nya Zeelands bördiga slättlandskap. Ni börjar med en övernattning i Auckland innan ni med hyrbil kör norrut till Bay of Islands. Härifrån kan ni göra härliga dagsturer ut i den vackra skärgården. Ni tar er sedan tillbaka till Auckland och fortsätter söderut. I Waitomo kan ni gå i spännande lysmaskgrottor med stalaktiter och stalagmiter.

Rotorua är känt för två saker – maorikulturen och den termiska aktiviteten med pysande källor och bubblande gejsrar. Passa på att ta ett välgörande bad i en av de varma mineralpoolerna. Dessa anses vara både vitaliserande och föryngrande! Resan fortsätter mot Wellington som är Nya Zeelands huvudstad, här finns ett rikt kulturliv. Passa på att besöka Te Papa Tongarewa, landets nationalmuseum med utställningar om bl.a. maorierna.

Ni tar färjan över till Sydön och vindistrikten kring Blenheim. Här ligger vingårdarna tätt - missa inte att gå på vinprovning i fantastiska miljöer. Nästa stopp är Kaikoura där det finns möjlighet att åka ut på valsafari. Sist på resan besöker ni Christchurch, den mest engelska staden utanför England. Här finns gott om promenadstråk och ett trevligt pub- och kaféliv.

  • Simma med delfiner i tropiska Bay of Islands.
  • Besök lysmaskgrottorna i Waitomo.
  • Maorikultur och gyttjebad i Rotorua.
  • Wellington, Nya Zeelands huvudstad med nationalmuseet Te Papa Tongarewa.
  • Gå på vinprovning i vindistriktet Marlborough.
  • Spännande valsafari i Kaikoura.
Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Nya Zeeland nord till syd men vissa avvikelser kan förekomma.
nya-zeeland-nord-till-syd-nya-zeelandresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 1 - 2: Avresa från Skandinavien

auckland-nya-zeeland-nord-till-syd-nya-zeelandresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 3 - 4: Auckland
Välkommen till Nya Zeeland! Nu börjar ert äventyr! Auckland ligger vackert mellan två naturhamnar och är Nya Zeelands största stad med ca en tredjedel av landets befolkning. Staden har mycket att erbjuda sina besökare i form av sevärdheter och aktiviteter. För att få en bra överblick över Auckland kan man ta hissen upp i Sky Tower, Nya Zeelands högsta byggnad. Längs upp finns det en roterande restaurang och för den våghalsige även SkyWalk, en promenad på en transparent plattform! För de mindre äventyrliga finns mer jordnära aktiviteter som en avkopplande båttur till närbelägna Waiheke Island med sina olivlundar och vingårdar, stadsrundtur med buss, akvariet Kelly Tarlton's och fartfylld halvdagstur med vind i håret ombord på America's Cup båten NZL41. Stadskärnan är kompakt och man kan enkelt ta sig till forts till sevärdheter, strandpromenaden, hamnen, restauranger och butiker. Bra shopping finner man bl.a. på Queen Street, Vulcan Lane och High Street.

Boende på Grand Mercure Auckland (★★★★)Grand Mercure Auckland★★★★Grand Mercure Auckland har ett perfekt läge i hjärtat av Auckland med utsikt över hamnen och stadens siluett. Hotellet har eleganta, de....

cathedral-cove-nya-zeeland-nord-till-syd-nya-zeelandresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 5: Auckland – Paihia
Efter att ha hämtat ut er hyrbil kör ni norrut via Kaurikusten till Paihia. Vägen inbjuder till många stop som Tane Mahuta, det största kvarvarande kauriträdet på Nya Zeeland i nationalparken Waipoua norr om Dargaville, Kaurimuseet i Matakohe och Waipoua Kauri Forest. Paihia är en populär semesterort och många nyzeeländare åker gärna hit när de är lediga. Centrum är pittoreskt och det finns ett bra utbud av restauranger och butiker. Vid bryggorna vid Charter Pier nedanför Maritime Building ligger utflyktsbåtarna som går ut i skärgården. Vid ankomst till Paihia checkar ni in på ert hotell för tre nätter.

Boende på Paihia Pacific Resort Hotel (★★★)Paihia Pacific Resort Hotel★★★På detta hotell bor ni i centrala Paihia på bekvämt promenadavstånd till Waitangi Treaty Grounds, Russell Museum och stranden. Paihia P....

cape-reigna-nya-zeeland-nord-till-syd-nya-zeelandresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 6 - 7: Bay of Islands
Dagar att utforska Paihia med omnejd. Följ gärna med på en guidad heldagstur till det berömda Cape Reinga, Nya Zeelands nordligaste punkt på halvön Aupouri. Ta en halvdagstur med en av de kryssningar som tar er ut till den berömda bergsformationen Hole in the Rock vid Cape Brett och njut av havets skiftande nyanser och skärgården med de 144 grönklädda öar som utgör Bay of Islands. Har ni alltid drömt om att få simma med delfiner i det fria finns möjlighet till det - en magisk upplevelse!

waitomo-caves-nya-zeeland-nord-till-syd-nya-zeelandresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 8: Paihia - Rotorua
Ni lämnar Paihia och Bay of Islands bakom er och kör söderut mot Rotorua. När ni närmar er Rotorua passerar ni Matamata som är inspelningsplats för flera scener ur Sagan om Ringen-filmerna. Väljer ni istället att köra via Hamilton så kan ni stanna till vid de fascinerande kalkstensgrottorna Waitomo Caves. Området är rikt på kalksten och här finns en serie stora grottsystem med stalaktiter, stalagmiter och lysmaskar. Det finns en rad olika aktiviteter att ägna sig åt beroende hur äventyrligt lagd man är. De vanliga turerna där man promenerar in i grottan brukar vara den populäraste och tar ca 45 minuter. Rotorua, den maoriska kulturens vagga där kan man bada i svavelhaltiga källor och ta del av den mångtusenåriga maorikulturen. Boka gärna in er på en traditionell maorifest med dans och hangi middag vilket är ett av de bästa sätten av att uppleva denna intressanta kultur. Ni bor två nätter i Rotorua.

Boende på Robertson House B&B (★★★)Robertson House B&B★★★Vid ankomst till Robertson House möts ni av en varm och välkomnande atmosfär. Byggnadens historiska charm med koloniala inslag har man ....

champagne-pool-nya-zeeland-nord-till-syd-nya-zeelandresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 9: Rotorua
Upptäck stadens alla sevärdheter. Besök de geotermiska områdena som t ex Wai-O-Tapu Thermal Wonderland. Här puttrar och pyser det lite överallt. Mest känd är Champagne Pool är en vattenfylld källa bestående av kokande vatten som skiftar i ockra och grönt och Polynesian Spa Pools där ni kan ta hälsosamma bad. Ni kan även besöka det maoriska konst- och hantverkscentrat Te Puia där ni kan se den skygga kiwifågeln. Government Gardens har en vacker park med tillhörande konstgalleri och museum. Ni kan också ta en tur med linbana till utsiktspunkten på vulkanen Ngongotaha.

napier-nya-zeeland-nord-till-syd-nya-zeelandresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 10: Rotorua - Napier
Resan mot kusten går via Nya Zeelands största sjö Lake Taupo. Napier är en pittoresk kuststad med vacker strandpromenad och vars centrum består av pastellfärgade byggnader i art deco-stil. Napier drabbades av en förödande jordbävning 1931 som förstörde en stor del av staden varefter man valde att bygga upp den i fascinerande byggnadsstil. Napier är också en av Nya Zeelands främsta vinregioner med välkända chardonnay-, cabernet sauvignon- och merlot viner. För den trädgårdsintresserade finns en prunkande botanisk trädgård med en intressant flora och för golfaren finns flera bra banor att svinga klubban på inkl. en av världens högst rankade banor, Cape Kidnappers.

Boende på Scenic Hotel Te Pania (★★★+)Scenic Hotel Te Pania★★★+Hotellet är byggt i en oval form som gör att många rum har en vacker utsikt över Hawkes Bay. Från hotellet är det nära till både strand....

wellington-nya-zeeland-nord-till-syd-nya-zeelandresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 11: Napier - Wellington
Ni fortsätter söderut genom Nordöns vackra omväxlande landskap. Längs vägen reser ni genom Martinborough som är ett känt vinområde. Wellington är landets huvudstad och politiska centrum. Staden ligger vackert i en gryta runt viken Port Nicholson. Själva centrum följer havsviken och det är enkelt att utforska staden till fots. Byggnaderna är en blandning av viktoriansk arkitektur och moderna glaskomplex. Huvudgatan genom innerstan är Lambton Quay, adress för parlamentet, regeringsbyggnaderna samt Wellington Cathedral. Stadens stolthet är Te Papa, Nya Zeelands interaktiva nationalmuseum och ett besök här är att varmt rekommendera.

Boende på James Cook Hotel Grand Chancellor (★★★+)James Cook Hotel Grand Chancellor★★★+Här bor ni i hjärtat av Wellington med gångavstånd till Lambton Harbour. Rummen är rymliga och sobert inredda med utsikt över staden el....

cooksundet-nya-zeeland-nord-till-syd-nya-zeelandresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 12: Wellington - Blenheim
Upptäck Wellington innan ni åker till hamnen för färjeöverfarten till Sydön. Färjeöverfarten över Cooksundet till Picton är 92 km lång och tar ca 3 timmar. Resan beskrivs ofta som en av de vackraste färjeöverfarterna i världen. Under resan kan ni njuta av den vackra inseglingen genom Queen Charlotte Sound. Picton är en trevlig liten hamnstad inrymd i en skyddad vik. Från Picton tar det en halvtimme till Blenheim där ni bor i två nätter.

Boende på Chateau Marlborough (★★★★)Chateau Marlborough★★★★Chateau Marlborough ligger i Blenheims populäraste område med närhet till stadens sevärdheter och restauranger. Detta designhotell erbj....

vingard-blenheim-nya-zeeland-nord-till-syd-nya-zeelandresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 13: Blenheim
Blenheim ligger i Marlborough som räknas samtidigt till en av världens yngsta vinregioner, som på kort tid gjort sig ett namn sedan den första vinrankan planterades år 1973. Det finns ca 20 vingårdar närheten av Blenheim. Passa på att testa världens mest aromatiska Sauvignon Blanc-viner som satt Nya Zeeland på världens vinkarta. Området har också ett stort utbud av restauranger med fokus på lokalproducerade råvaror - allt i ett naturskönt landskap.

hanmer-springs-nya-zeeland-nord-syd-kor-sjalv-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 14: Blenheim - Kaikoura
Idag går färden längs kusten mot valmeckat Kaikoura. På vägens ena sida har ni det dramatiska havet och på den andra sidan lummigt landskap med böljande kullar. Kaikoura var från början ett sömnigt fiskesamhälle som idag lockar människor från hela världen. Som mest har man skådat ett femtontal valarter, de vanligaste är kaskelott- och tandval. Ofta ser man även späckhuggare och olika delfinarter. Valsafaribåtarna går flera gånger per dag och plats bör förbokas.

Boende på The Fairways at Ocean Ridge (★★★★)The Fairways at Ocean Ridge★★★★The Fairways at Ocean Ridge är ett lägenhetshotell som ligger precis bredvid Kaikoura Golf Club och fem minuters bilresa från Kaikoura ....

christchurch-nya-zeeland-nord-till-syd-nya-zeelandresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 15: Kaikoura - Christchurch
Resans sista etapp går mot Christchurch. I Waipara blandas lantgårdarna upp med en och annan vingård då även detta är en stor vinregion. Många av vingårdarna är öppna för allmänheten och serverar lunch. Christchurch är Sydöns största stad. Christchurch går under benämningen den mest engelska staden utanför England och man syftar då på den mångfald av parker och viktorianska byggnader som staden består av.

Boende på Heartland Hotel Cotswold (★★★)Heartland Hotel Cotswold★★★Christchurch är en av de mest engelska städerna utanför England. Heartland Hotel Cotswold speglar detta i sin klassiska och diskreta en....

sparvagn-christchurch-nya-zeeland-nord-till-syd-nya-zeelandresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 16: Hemresa
I dag är det dags att lämna Nya Zeeland för denna gång. På flygplatsen lämnar ni hyrbilen och checkar in på flyget.

Dag 17: Hemkomst
Efter en resa med många upplevelser och intryck landar ni idag i Skandinavien igen.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Nya Zeeland nord till syd.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
Flexibelt17 dagarLäs program24 900:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.